Ruukkis sandwichpanel-portefølje har blitt endret for å oppfylle standarden

Dato: 28 Sep 2015

 

Ruukkis sortiment av sandwichpaneler har blitt endret for å oppfylle kravene til den oppdaterte EN 14509-standarden. Oppdateringen viser til sandwichpaneler med en polyuretan-kjerne (PU) som nå vil bli erstattet av sandwichpaneler med kjerne av E-PIR polyisocyanurat.

Innen 8. august 2015 må alle sandwichpanel-produsenter ha implementert endringer gjort i EN 14509-standarden i fjor. Den oppdaterte standarden har som mål å øke brannsikkerheten i bygninger som er oppført med sandwichpaneler. Det betyr at bruksområde for sandwichpaneler med en standard polyuretankjerne (PU) vil være sterkt begrenset.

Som et resultat av endringene, som gjelder fra 1.7.2015, vil ikke lenger Ruukki produsere sandwichpaneler med polyuretankjerne (PU), men vil erstatte dem med sandwichpaneler med polyisocyanuratkjerne (E-PIR). Samtidig endrer vi navn på våre eksisterende sandwichpaneler med polyisocyanuratkjerne (PIR) til X-PIR. Både E-PIR og X-PIR oppfyller kravene til den oppdaterte europeiske standarden PN-EN 14509.

X-PIR-paneler er rettet inn mot bruksområder der reaksjon ved brann oppfyller brannklassifisering B-s1, d0 og brannmotstandsverdier på ≥ EI30 er påkrevd. E-PIR-paneler er rettet inn mot bruksområder der reaksjon ved brann oppfyller brannklassifisering B-s2, d0 og brannmotstandsverdier på ≤ EI30 er påkrevd.

For de mest krevende bruksområdene fortsetter Ruukki å tilby ikke-brennbare mineralullpaneler der reaksjon ved brann oppfyller brannklassifikasjon A2-s1, d0 og brannmotstandsverdier opp til EI240.

Denne endringen i produktsortimentet vårt gjenspeiler Ruukkis forpliktelse til brannsikkerhet for konstruksjoner oppført av våre kunder.

Referanseprosjekter Ruukki

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Nybygg | Lørenskog | 700 Mnok

Nybygg av idrettsbygg/gymsal i Lørenskog. Selve byggingen startet mai 2018 me...

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Rehab | Oslo | Uoffisiell

Rehab av kulturhus som består av en bygning i Oslo på 11 etasjer hvor den ene...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår