Peikko endrer bransjestandarden for innfestning av søyler

Dato: 1 Sep 2021

Har du tenkt at det burde finnes en bedre måte enn korrugerte rør og utstikkende jern? Vi har bolteløsning for prefab søyler; Raskt, effektivt, og man slipper staging. To mann og en kranfører kan montere 6 søyler i timen!

Søyleskoene er et produkt for rask og sikker forbindelse mellom prefabrikkerte betongsøyler og fundamenter, eller mellom prefabrikkerte betongsøyler. Det er et allment, gjennomtestet og godkjent produkt for ulike typer prefabrikkerte søyler.

HPKM® og BOLDA® søylesko brukes sammen med HPM® forankringsbolter eller COPRA® forankringskoplinger for å skape momentstive søyleforbindelser. Søylesko støpes inn i prefabrikkerte betongsøyler, mens forankringsbolter støpes inn i underliggende fundamenter eller andre søyler. På byggeplasser blir søyler festet på forankringsbolter og justert til riktig nivå og vertikal posisjon ved å stramme muttere og skiver på forankringsbolter. Til slutt blir fugen under søylen understøpt før søylen belastes. I sluttfasen fungerer fugen som en armert betongkonstruksjon når betongen er herdet.

Forbindelsen kan dimensjoneres for å skape en momentstiv forbindelse og bidra til byggets globale stabilitet, mens standard er kun montasjelast for å slippe staging. Søylesko-forbindelsene er ETA godkjent (ETA-13/0603) og de kan også bli produsert i henhold til ACI 318M-11.

Referanseprosjekter Peikko Norge AS

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

Nybygg | Bergen | 330 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Bergen på 5 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...