Parkeringshus – Spar opptil 90% energi med sensorstyrt belysning og intelligent trådløs kommunikasjon

Dato: 29 Apr 2022

Parkeringshus er vanligvis åpne hele døgnet. God belysning er viktig for den personlige trygghetsfølelsen til brukeren og for sikker manøvrering av kjøretøy, men om belysningen er på hele døgnet, går verdifull energi bort. Sensorstyrt belysning i kombinasjon med intelligent trådløs kommunikasjon mellom armaturene reduserer energiforbruket kraftig, samtidig som sikkerhet og lysopplevelse ivaretas.

STEINEL Connect 5100 er en kapslet sensorarmatur med innebygget Bluetooth mesh-teknologi, noe som gir mulighet for enkel, fleksibel og rask sammenkobling av flere armaturer – helt trådløst.

Opptil 100 armaturer kan kobles sammen i nettverk, og kan enkelt fordeles i lysgrupper for å opprettholde en god lysopplevelse, samtidig som energiforbruket reduseres. Lysgruppene kan i tillegg settes opp med nabosoner, slik at en tilstøtende lysgruppe tennes opp når man befinner seg i et område. På denne måten vil man alltid ha lys rundt der man befinner seg.

Alle funksjoner stilles enkelt inn med en gratis-app for mobil eller nettbrett, med kommunikasjon direkte via Bluetooth.

Armaturen er utstyrt med skjult HF-sensor som tenner lyset ved minste bevegelse fra mennesker, dører, biler osv.

Norsk produktside:
Sensorarmatur Connect 5100 V2 3-leder - Vilan.no
Sensorarmatur Connect 5150 3-leder - Vilan.no

Referanser:
Globen Garasje i Stockholm by - Vilan.no
Parkeringshuset Loket i Katrineholm, Sverige - Vilan.no

Pilotprosjekt i Sveits (engelsk):
Parking & Transportation | STEINEL