Nyhet! Løsemiddelfritt sponplatelim fra ESSVE

Dato: 4 Nov 2020

ESSVE lanserer nå et helt nytt løsemiddelfritt sponplatelim. Det nye limet er bra for miljøet, bra for helsa og det er mye enklere å jobbe med.

Enklere i bruk
Sponplatelim hybrid har helt nye og forbedrede bruksegenskaper som gjør det enklere for deg å legge plattformgulv. Det nye limet har en noe fastere konsistens som er lett å trykke ut, uten at det renner. Det gir redusert svinn og mindre søl.

Limet har i tillegg lengre åpentid enn andre limtyper. Mens løsemiddelbaserte limtyper kan ha en åpentid helt ned mot 3 minutter i varmt vær, er åpentiden på det nye limet minimum 10 - 15 minutter. Det betyr at du har bedre tid til å montere platene uten å være redd for at limet skinnherder med svekket hefteevne som resultat. Det er enklere å slå sammen platene, også på vinteren.

Med ESSVE Sponplatelim Hybrid er du sikret en sterk og vannbestandig limfuge, som ved riktig påføring forsegler skjøteplatene.

Løsemiddelfritt og BREEAM-NOR godkjent.
ESSVE Sponplatelim Hybrid er det første sponplatelimet uten løsemidler som får BREEAM-NOR godkjenning. Det er også listet i Svanens Husproduktportal.  

Som alltid har håndverkerne fått prøve produktet før lansering
ESSVE er opptatt av å samarbeide med håndverkeren i utviklingen av nye produkter. Det nye Sponplatelimet er blitt grundig testet på byggeplassene og har fått svært gode tilbakemeldinger.

Først og fremst setter håndverkerne pris på endelig å få et løsemiddelfritt alternativ, samtidig som øket åpentid gjør det enklere å legge plattformgulvet presist og nøyaktig.  

Hva med gulvknirk?
Knirk i plattformgulv har vært beheftet med mange teorier og misforståelser. Treteknisk har nettopp avsluttet et større prosjekt hvor de påpeker at hovedårsaken til knirk i plattformgulv henger sammen med nedbør og fukt i byggeperioden. Videre peker de på betydningen av riktig montering: nivellering av bjelkelag, riktig påføring og mengde av lim samt viktigheten av etterskruing før overgulv monteres.

ESSVE oppfordrer til å lese denne veilederen. Den gir gode innspill for å redusere risikoen for knirk i plattformkonstruksjoner.

For mer informasjon om sponplatelimet og link til veilederen, gå inn på essve.no/sponplatelim-hybrid