Ny betalingsløsning for hytteparkering og private veier

Dato: 27 Jan 2019

En overvekt av norske hyttefelt og velforeninger har parkerings- og bombetaling som baserer seg på tillit og intern justis. Metoder som å legge betalingen i en postkasse eller boks er fortsatt mye brukt i 2019, til tross for at vi vet at det gir svinn.

Finansiering av egne kostnader
Betaling for å parkere eller kjøre på private veier og hyttefelt, er en relativt normal praksis. Dette kan være med på å finansiere brøyting og annet vedlikehold, samtidig som det regulerer adgangen for uvedkomne. Det er mange utdaterte betalingsløsninger som i stor grad baserer seg på tillit. Selv om det er beundringsverdig at man fortsatt kan stole på folk, er det nok mye å tjene på å investere i bommer eller porter med mer avansert betalingssystem.

Teknologiske fremskritt
Teknologien i 2019 gir oss muligheten til å ta betalt for parkering uten at det trenger å være upraktisk eller veldig dyrt. Med løsninger som Garda SmartPay kan alle med mobil betale parkering, og pengene plasseres trygt inne på bankkontoen til eier eller velforeningen.

Ved å skrive inn koden på enheten, bruke SmartPay-appen eller scanne en QR-kode, går det automatisk signal til bommen om å åpne seg. Eierne av veien eller parkeringsplassen betaler ikke, og passerer fritt igjennom hver gang.