Moderne kontorbygning med god solskjerming

Dato: 20 Nov 2019

AC Group A/S tar i bruk harmonisk byggdesign

Kontorbygningen til AC Group A/S ble ferdigstilt i 2018 i Viborg, den nest største kommunen i Danmark. Byen ligger i innlandet, har en sjarmerende gamleby og kjente kirker, som den romerske domen i Viborg, og har også et stort industriområde som ulike selskaper innen bilindustrien og hydraulikkindustrien kaller hjem.

Holdingselskapet AC Group Estate er markedsledende innen håndverk- og reparasjonsvirksomhet i sammenheng med verksteds- og lastebilkraner, og tilbyr også et bredt sortiment av løfteinnretninger til bilindustrien. Derfor er industribyen Viborg det ideelle hjemmet til bedriften og AC Group AS sitt nye kontorbygg.

Et av de viktigste aspektene ved et slikt kontorbygg er å skape et hyggelig og sunt inneklima. Med et riktig system for solskjerming kan man på optimal måte beskytte store glassflater. Nettopp slik at man kan beskytte seg mot varmen på sommeren og isolere varmen på vinteren, samt at man beskytter privatlivet til de ansatte ved å hindre innsyn. For å oppfylle disse kravene bestemte man seg for å bruke et solskjermingssystem i tekstil ved navn heroal VS Z. I tillegg til å være effektiv beskyttelse mot varme, sollys og innsyn, kan heroal VS Z fungere som store og vinduavhengige skyggesystemer. Heroal VS Z-systemet ble installert på bygningen gjennom et samarbeid mellom AC Group Estate og den danske leverandøren ALUX A/S. Produsenten heroal har flere års erfaring og mange samarbeidspartnere på det skandinaviske markedet. Selv skreddersydde løsninger med ekstra store elementer kan installeres trygt og raskt. Derfor har heroal installert flerfoldige solskjermingssystemer på bygninger i Danmark, Norge og Sverige. Dette tillot heroal leverandøren ALUX A/S å integrere ekstra store elementer i kontorbygningen til AC Group A/S. Til sammen ble [1}tretten heroal VS Z elementer integrert i bygningen, alle med spesielt store tekstil elementer. Nettopp slik at man på optimal måte kunne skyggelegge kontorbygningen og sørge for at inneklimaet er like godt, uansett vær. Istedenfor den maksimale standardhøyden på 5 000 millimeter, brukte man i dette tilfellet solskjermingselementer med en høyde på 5 750 millimeter.

Effektiv og skreddersydd regulering av dagslys

Glidelås-skjermsystemet heroal VS Z er en allsidig solskjerm i tekstil. Systemet tåler harde værforhold, justeres enkelt og rolig, og kan tilpasses flere ulike formål og forhold, og den sikrer ultimat beskyttelse mot sollys og refleks på dagen. Ved å reflektere sollys gjør heroal VS Z det mulig å redusere solstrålingen inn i bygningen med opptil 75 prosent og reduserer aggressiv UV-stråling helt opptil 98 prosent. Glidelås-skjermsystemet fra heroal gir, i tillegg til effektiv varmebeskyttelse, også beskyttelse mot innsyn. Dette hindrer uønsket innsyn i kontormiljøet, og gir også beskyttelse mot refleksjoner i skjermer og lignende. Dermed egner heroal sitt solskjermingssystem seg spesielt godt for kontorbygninger: Medarbeiderne ved AC Group A/S vil ikke gå glipp av naturlig lys mens de jobber, og på samme tid vil man motvirke at man blir blendet av solen i skjermer ved arbeidsstasjonene, slik at man kan jobbe komfortabelt og ha et behagelig inneklima.

Takket være tekstilens vann- og smussavstøtende overflate og den store vindmotstanden, inntil 145 kilometer i timen, kan man bruke dette solskjermsystemet i all slags vær. Solskjermingselementene kan styres manuelt, enten via fjernkontroll eller via radio og kan også utstyres med sol- og vindsensorer om det er ønskelig.

Ved hjelp av valg av type stoff kan man få ulik grad av gjennomskinn og dermed velge hvor mye naturlig lys man ønsker skal skinne gjennom, samtidig som man stenger det sjenerende sollyset ute. Solskjermingssystemets fargedesign kan, takket være heroal belegget sin spesielle utforming, tilpasses kundenes krav og ønsker: Når det gjelder aluminiumsskinnene og persiennekassetten kan du velge blant bortimot alle fargene i den omfattende RAL-fargepaletten, de eksklusive fargenyansene fra Les Couleurs® Le Corbusier og den innovative overflatefinishen SD fra heroal. Også når det gjelder tekstilene kan du velge blant over 100 ulike farger. Ved kontorbygget til AC Group A/S er heroal VS Z fargelagt med E6/EV1 med den grå tekstilen «Sergé 2305» og følger dermed den røde tråden til resten av kontorbygget sin fargepalett.

Gode fordeler for leverandører av heroal

Den omfattende kundeservicen ved heroal gir leverandører, planleggere og arkitekter mange individuelle designalternativer og projektspesifikke løsninger – i hver eneste fase av byggeprosjektet. For entreprenøren ALUX A / S gjorde dette tjenestetilbudet det mulig å raskt, trygt og enkelt integrere ekstra store solskjermer da de bygget kontorbygget til AC Group A/S. Ved forespørselfra heroal kunden, ALUX A/S, ble solskjermene til dette byggeprosjektet utviklet med 750 millimeter større høyde.


Ytterliger informasjon ved: www.heroal.no


Prosjekttavle

  • Prosjekt: AC Group A/S, Viborg, Danmark
  • Byggherre: AC Hydraulic Estimate
  • Planlegging / Arkitekt: ERIK arkitekter A/S
  • Leverandør: ALUX A/S
  • Ferdigstilling: Oktober 2018


Perfekt harmoni – den grå solskjermen passer perfekt sammen med resten av bygningens design.
Glidelåsskjermen i tekstil ved navn heroal VS Z gir optimal beskyttelse mot refleks, varme og innsyn.
Glidelåsen på siden av tekstilet er festet i styreskinnene og fører forhenget vindstabilt ut foran vinduet, og opp og ned.
Både dag og natt – solskjermen i tekstil fra heroal beskytter mot uønsket innsyn.

Referanseprosjekter Heroal

AFI Vokovice Prague

AFI Vokovice Prague

Prague 6-Vokovice

Opførelse af bolig og kontorlokaler. Dette moderne boligtårn er opført som ...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår