Miljøklassifisert trevirke for terrasse og fasader

Dato: 26 Feb 2018

OrganoWood® er miljøklassifisert tre modifisert med silisium, noe som gir lang holdbarhet og en vakker, sølvgrå nyanse. Den patenterte teknologien gir treet råte- og flammebeskyttelse og skaper en vannavvisende overflate.

OrganoWood® er egnet for miljøer med høy belastning og får en vakker, sølvgrå nyanse når det blir eksponert for vær og vind. Trevirket leveres som terrasse- og konstruksjonsvirke, samt fasadepanel med et bredt sortiment av profiler. Både huseiere, arkitekter, entreprenører og kommuner, bare for å nevne noen, blir tiltrukket av OrganoWood®s miljøprofil og sølvgrå nyanse.

Prosessen er utviklet med inspirasjon fra den naturlige fossileringsprosessen der mineraler trenger inn og mineraliserer organisk materiale. OrganoWood® er en patentert svensk innovasjon som er utviklet og produsert i Sverige. OrganoWood®s teknologi er basert på vitenskapelige gjennombrudd innenfor metoder for modifisering av biofiber. Ved hjelp av teknologien bindes silisiumstoffene til vedfibrene under høyt trykk. Væsken trenger inn i splintved og noen millimeter inn i kjernen for å gi optimal beskyttelse. Den patenterte modifiseringen av trevirket skaper et miljø der råtesopp ikke trives. Dessuten er silisiumstoffene ubrennbare, noe som gir flammebeskyttelse til trevirket. Plussbehandlet OrganoWood®-trevirke er smuss- og vannavvisende, noe som gir høyere formstabilitet, redusert risiko for overflatepåvekst og en overflate som blir lettere å rengjøre.

OrganoWood®-modifisert trevirke er utviklet for å tåle hardt belastede miljøer uten bruk av giftige impregneringsstoffer. Alle stoffer i OrganoWood®s produkter er giftfrie og kan tilbakeføres til det naturlige kretsløpet. Dermed er det ikke nødvendig å gjenvinne trevirket som miljøfarlig avfall, det kan gjenvinnes som ubehandlet trevirke i henhold til lokale forskrifter. Alle stoffer som trevirket inneholder er klassifisert som ufarlige i henhold til CLP-forordningen (EF nr. 1272/2008).

FÅ NYHETER OM MATERIALE OG PRODUKTER - RETT I INNBOKSEN

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår