Lysstyring av 16 lysgrupper med den nye DALI-2-detektoren fra ESYLUX

Dato: 13 Sep 2021

Få lysstyring for flere rom med den nye DALI-2-detektoren fra ESYLUX. Tilstedeværelsesdetektoren APC10 kan styre inntill 16 lysgrupper individuelt.

DALI-2 har etablert seg som en fremtidssikker bransjestandard, takket være dens produsentuavhengige interoperabilitet av apparater. Med APC10-tilstedeværelsesdetektorer i COMPACT-serien fra ESYLUX kan en intelligent, desentralisert, men samtidig for flere rom, automasjonsløsning for et DALI-2-anlegg realiseres på en enkel måte. Helt uten behov for et byggautomasjonssystem og tavlekomponenter. 

Integrert Application Controller for opp til 16 grupper
APC10-tilstedeværelsesdetektorene reduserer behovet for planlegging og installasjonsarbeid med en integrert DALI-2-styringsenhet (APC = Application Controller) og en innebygd busspenningsforsyning. Når de er satt i drift muliggjør de realisering av tilstedeværelses- og dagslysavhengig konstantlyskontroll av opp til 16 lysgrupper, noe som gjør nytte av hele potensialet til DALI-2. BMS-tilstedeværelsesdetektorer fra ESYLUX bidrar ved å fungere som inputapparater for gruppene eller rommene. Belysningsanlegget kan enkelt tilpasses individuelle og sammensatte romsituasjoner.  

Fleksibel gruppeomkobling og orienteringslys
Et eksempel er den fleksible omkoblingen av grupper. På kontorrom med mobile skillevegger, for eksempel, kan APC10-tilstedeværelsesdetektorene aktivere et annet gruppescenario for alle lys og inputapparater når skilleveggen åpnes og lukkes. Slik opprettholdes optimale lysforhold ved hver arbeidsstasjon til tross for vekslende rombruk, uten å avbryte lysreguleringen. Totalt opp til 16 scener samt individuelt konfigurerbare etterlys og orienteringslys øker også fleksibiliteten.   

Konfigurasjon via toveis Bluetooth-grensesnitt
Et DALI-2-anlegg med APC10-tilstedeværelsesdetektorer fra ESYLUX kan enkelt startes med fabrikkinnstillingene i broadcastmodus. Med det integrerte, toveis Bluetooth-grensesnittet til detektorene kan du deretter enkelt konfigurere via ESY-appen og smarttelefonen. Gruppene som opprettes på denne måten, er også umiddelbart driftsklare med fabrikkinnstillingene. Toveisfunksjonen gjør det mulig å avlese apparatene og for ESY-appen å dokumentere og administrere prosjektene, f.eks. som PDF-rapport.

APC10-tilstedeværelsesdetektorene er tilgjengelige med detekteringsrekkevidder på 8, 24 eller 32 m i diameter og har fire impulsbryterinnganger for overstyring med konvensjonelle impulsbrytere som er tilgjengelige på markedet. Allerede installerte brytere kan enkelt brukes igjen. Med manuell dimming kan brukeren også justere den nominelle lysverdien til lysreguleringen, et integrert 16 A relé gjør det også mulig å koble til HVAC eller utfyllende belysning. APC10-tilstedeværelsesdetektorene kan installeres i senkede tak med en standard hullsag på 68 mm i diameter.