LUA er den perfekte kombinasjonen av poesi og funksjonell kvalitet

Dato: 7 Mar 2022

Den nye LUA-serien hyller vannets levende natur gjennom et ren og linjert design som springer ut fra grundige undersøkelser basert på vårt daglige forhold til badet.

LUA er resultatet av samarbeidet mellom Laufen og Toan Nguyen som springer ut fra et behov for å ha en lett tilgjengelig baderomsserie med moderne design og materialer av høyeste kvalitet, som har blitt identifisert av sveitsiske baderomsprodusenten som er spesialisert i produksjon av komplette premium baderomsløsninger.

I LUA-serien er det skapt et formspråk som er redusert til det vesentlige. Klare, geometriske linjer forenet i en sammehengende form. Dette resulterer i et alsidig baderomsutvalg til både privat og offentlig arkitektur. Med LUA er det lykkes Toan Nguyen å skape en stilistisk baderomskultur. Kolleksjonen er formet keramikk og med det omfattende komplette LANI møbelsortimentet forvandles LUA til en ekte total baderomsløsning.

Inspirert av den holistike tilgang som Laufen alltid har brukt i sin oppfattelse av baderomsmiljøpet, har Toan Nguyen skapt denne komplette serie, der alle elementer er i perfekt harmoni og presenterer den idelle balansen mellom form, funksjon og sansefornøyelse. Kraften ved LUA ligger i dens evne til også å passe inn i andre serier fra den omfattende Laufen-katalogen og byr dermed på en høy grad av individuell tilpassning av badet ditt.

Toan Nguyen utdyper om serien: ”Jeg ville skape en form som ville bli en del av den kollektive hukommelsen vår. Når du designer er det noen ganger en tendens til å overdrive, til å mane frem et tegn, til å gjøre produktet annerledes. Alle elementer i serien er basert på en oval form, med lett bøyde ekstremiteter: En ny geometrisk form som krevde en lang rekke tegninger og undersøkelser for å oppnå et tilfredsstillende resultat som både er ekstremt logisk og samtidig meget funksjonelt.

For Toan Nguyen er ikke en brikke viktige enn den annen. Hver enkelt har sin helt egen spesifikke rolle i samlingen, som i et orkester hvor alle instrumentene skal spille helt rent for å skape den pefekte symfonien. Derfor har hver bit av LUA blitt finpusset ned i den minste detalje for å tilby den perfekte balansen mellom form og maksimal bruksfleksibilitet.

Badet er nok det mest intime rommet i hjemmet. Selv når vi er borte fra hjemmets fire vegger ønsker vi at det toalettet vi besøger skal være så funksjonelt og behagelig som mulig: Rommets innretning er som et konsentrert arkitektonisk verk, hvor hver del har et meget presist formål og skal sameksistere i totalt balanse med lys, lyder og de materialene som er å finne på badet.