Louis Poulsen Lighting AS lanserer nå en ny Armaturserie : LP CIRCLE

Louis Poulsen lanserer nå en ny og allsidig armaturserie, LP Circle. Armaturene er spesielt utviklet til generell belysning i kontorer og institusjoner, og er et resultat av et vellykket samarbeid mellom KHR arkitekter og Louis Poulsen.

LP Circle armaturene så dagens lys i forbindelse med byggingen av Ørestad Skole – et ambisiøst og nyskapende skoleprosjekt som blant annet byr på en helt ny måte å tenke belysning på utviklet av KHR arkitekter og Louis Poulsen. Det vellykkede samarbeidet har fortsatt etter at skolen ble åpnet i april 2012 og kulminerer nå i lanseringen av den nye belysningsserien LP Circle.

Arkitekt Mikkel Beedholm står bak designen, og han har modig gått nye veier i utviklingen av armaturene – ikke minst ved å gi dem farger. Normen om at alt i taket skal være hvitt eller aluminium, er borte. Inn kommer kreative og dekorative løsninger der belysningen ikke lenger er et anonymt tilbehør, men bidrar rasjonelt, funksjonelt og dekorativt til å gi rommet liv og atmosfære.

Nøkkelordet er fleksibilitet, og armaturene inviterer til modige og annerledes plasseringer. På Ørestad Skole er de tradisjonelle mønsterløsningene i taket erstattet av en friere og mer leken plassering. Dette stiller store krav til armaturene. De må kunne opptre med ulike innbyrdes avstander og samtidig oppfylle kravene om en ensartet, moderne og energieffektiv skolebelysning.

Navnet LP Circle er inspirert av armaturenes rene, geometriske form. De leveres i størrelsene 260 mm og 450 mm i diameter, og i hvit, sort, blå og rød, og de finnes i to takmodeller som kan felles helt eller halvt inn. I tillegg finnes LP Circle til påbygging på tak samt en pendelversjon. Begge har en diameter på 450 mm. Armaturene er utviklet for LED lyskilder og leveres som standard med lysfagene 3000 K og 4000 K. Armaturene er dessuten svært energieffektive, noe som sikrer installasjonen for framtiden.

I et bredere perspektiv er LP Circle en nyskapning innenfor moderne kontor- og institusjonsbelysning. Generell belysning har med denne lanseringen fått nye muligheter som virkelig innbyr til lek med produktet i arkitekturen. Kombinasjonen av størrelser, farger og monterings- og plasseringsmuligheter åpner for helt nye, kreative belysningsløsninger som vil medvirke til å øke opplevelsen av innendørsbelysning som en aktiv del av arbeidsmiljøet, ikke bare et nødvendig tilbehør.Følg oss