Løsningen ‘alle’ ønsker, når de vet at de har muligheten

Dato: 16 Jan 2023

Smart styring av strømforbruket har gjort en stor forskjell for mange og er løsningen som vil skille ditt neste prosjekt ut fra mengden.

2022 har bydd på flere utfordringer, spesielt høyere strømpriser, høyere pris på dagligvarer og økende drivstoffpriser. Med alle disse utfordringene har kunder gjort mer krav for og satt fler ønsker og mål for investeringer de gjør inn i det nye året. Dette inkluderer spesielt bolig og strømforbruk. Større fokus på smart strømstyring og strømpriser har åpnet en stor mulighet for utbyggere og entreprenører ved å ta tak i disse ønskene før deres endelige kjøper en gang vet om byggeprosjektet.

I 2022 og så langt i 2023 har strømprisene variert mye. I løpet av året har prisene til tider nådd historiske høyder og skapt stor diskusjon over hele landet. Med store variasjoner i løpet av hver dag og en ny nettleiemodell ble det å ha ordentlig styr på strømmen enda viktigere enn før. Vi har sett at mange nordmenn har ønsket å ta mer kontroll over eget forbruk uten at de må ofre noe på komforten.

Etter at vi lanserte StrømKontroll i juni 2022 har vi sett forbrukere gjøre flere smarte investeringer i forbindelse med deres egen økonomi og strømforbruk. Etter å ha fått et klart bilde på hvordan smart strømstyring kan påvirke strømregningen, ser de aller fleste fordelene men en løsning som vår. Beboerne trenger ikke lenger å justere temperaturen manuelt til enhver tid, med moduser og automasjoner vil hjemmet alltid være komfortabelt når de ønsker det. Varme er en stor del av strømforbruket, men andre store laster som varmtvannsbereder og elbillader kan også kontrolleres på en smart og automatisk måte i Futurehome appen, uten å måtte påvirke komforten til beboerne. Slik blir hjemmet enda mer strømeffektivt.

Vi ser at forbrukere fortsetter å være bevisst på forbruket sitt og ønsker å ta valg for å gjøre forbedringer i hjemmet. Løsninger som både gjør hjemmet mer komfortabelt og sparer penger for forbrukeren.

For å gjøre løsninger som StrømKontroll enda mer attraktiv for sluttkunden, kan de også søke om støtte fra Enova og få penger tilbake på investeringen. For at de skal kunne få støtte er det viktig at de selv velger å ha smart styring ved at det eventuelt er et tilvalg for boligen deres og at de betaler for det og står på fakturaen. Dette er et av kravene fra Enova, noe som er viktig å følge for at beboeren skal få støtten. 

Smart strømstyring gir store fordeler, men den største kickeren er hvor mye du faktisk kan spare på strømmen. Fra 2022 så vi at en gjennomsnittlig husstand kunne se besparelser på 20-25% av total strømregning etter strømstøtte, avhengig av hvor i landet vi befinner oss. En investering som kutter ned opptil en fjerdedel av strømregningen hvert år er et stort salgspunkt for veldig mange kjøpere.

Det nye fokuset på strømpriser og smart strømstyring er med andre ord en stor mulighet for utbyggere og dette fokuset kan få et prosjekt til å skille seg betraktelig ut fra andre. Ved å gi kjøperen muligheten til å ha smart styring i hjemmet sitt gir dere dem muligheten til å styre hjemmet på en smart måte, spare på strømregningen og få penger tilbake fra Enova for å være en del av det grønne skiftet. Som prosjekt gir også smart styring fra Futurehome dere økte fordel grunnet vårt gjennomgående og langvarige fokus på bærekraft og smart energi. Dette har vi vist gjennom flere store fremtidsrettede prosjekter med blant annet Arca Nova.

Vurderer du å gjøre prosjektet ditt smart med smart strømstyring? Vi hjelper deg gjerne med å få mer framtidsrettede og energieffektive boliger som boligkjøpere er opptatt av. Ta kontakt med Sigbjørn Groven på sigbjorn@futurehome.no og 980 89 156 for en uforpliktende smarthusprat.