Ladeanlegg som gir maksimalt med strøm til lading – online og offline

Dato: 27 Sep 2019

Enten du skal etablere et ladeanlegg i et stort bygg eller i en privat bolig bør du sørge for å utnytte den tilgjengelige strømmen best mulig. DEFA tilbyr unike løsninger som gir rettferdig fordeling og maksimalt med strøm til lading, også når anlegget er offline.

Maksimalt med strøm og rettferdig fordeling:

Om man vil få mest mulig ut av strømmen man har tilgjengelig er det hovedsakelig snakk om to typer strømstyring - dynamisk lastbalansering og fulldynamisk lastbalansering. Forskjellen mellom dem ligger i hvor mye av byggets kapasitet de kan fordele til lading. Mens en løsning med dynamisk lastbalansering bare har tilgang på en gitt andel av byggets strømkapasitet, kan en løsning med fulldynamisk lastbalansering benytte all ubrukt kapasitet i hele bygget.

Fulldynamisk lastbalansering i anlegg:

Vår løsning for fulldynamisk lastbalansering i anlegg måler det totale strømforbruket i sanntid og delegerer ubrukt kapasitet til ladeanlegget. Dette betyr at selv et stort antall biler kan lade på full effekt når forbruket ellers i bygget er lavt, som for eksempel om natten. Anlegget sørger også for at alle ladende biler får lik tilgang på den tilgjengelige strømmen.

Maksimalt med strøm til lading er heller ikke den eneste fordelen med fulldynamisk lastbalansering. Som kunde er det gjerne like viktig at man beholder tilgangen til all strømmen i bygget når man trenger den til andre ting. Med vår løsning kan man også sette sin egen grense for det totale effektforbruket. På den måten kan man unngå økte effekttariffer.

Unik løsning for fulldynamisk lastbalansering i hjemmet:

I mange boliger er det lite kapasitet igjen lading av elbil. Hittil har de eneste tilgjengelige løsningene vært en dedikert ladekurs med lav kapasitet eller en dyr investering i økt strømtilgang. Slik er det ikke lenger.

Med vår unike løsning for fulldynamisk lastbalansering kan man få maksimalt med strøm til lading med sitt eksisterende anlegg, samtidig som man beholder tilgangen på all strømmen i huset når man trenger den til andre ting. Vår homeCLU-enhet måler det totale effektforbruket i sanntid og fordeler all ubrukt kapasitet til ladestasjonen. På den måten kan man lade på full effekt når forbruket ellers er lavt.

Online og offline – løsninger som alltid virker:

Elbileiere er helt avhengige av at ladeanlegget virker som det skal. Derfor er våre løsninger lastbalansering plassert lokalt, og ikke i en sky. Dette sikrer at anlegget alltid virker, også om internettforbindelsen skulle bli brutt. Med en skybasert løsning vil ladeeffekten automatisk bli satt til minimum så lenge nettforbindelsen er borte.

Tekst til illustrasjon: Fulldynamisk lastbalansering – maksimalt med strøm til lading når annet forbruk er lavt.

 

Kablet kommunikasjon gir driftssikre løsninger

Vi anbefaler kablet kommunikasjon fordi dette bidrar til et stabilt anlegg med høy oppetid og enklere support. En kablet løsning er mindre utsatt for signalbrudd og forstyrrelser som ellers kan skape problemer i parkeringsanlegg. Kommunikasjonskabelen trekkes samtidig med strømkabelen og den lille ekstrainvesteringen betaler seg fort i form av mer pålitelig drift og lavere vedlikeholdskostnader.

DEFA ladeløsning leveres gjennom Berggård Amundsen. Ønsker du å vite mer? Kontakt DEFA på connect@defa.com eller les mer på defa.com

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår