Kostnadsfri infrastruktur for elbillading for utbyggere og boligselskaper

Dato: 14 Jun 2021

Styret i Borettslaget Tjensvoll Terrasse 1 utenfor Stavanger begynte å utrede mulighetene for elbillading i 2018. Den gang fikk de bistand av en lokal el-installatør, og blant annet planla styret å søke om et kommunalt tilskudd som ville dekke 20 prosent av installasjonskostnadene.

– Men i fjor høst kom Lyse på banen med en løsning vi ikke kunne si nei til, sier Alf Bergin som kom inn i styret i fjor og er ansvarlig for ladeprosjektet i borettslaget.

– Da var nemlig tiden inne for å reforhandle avtalen om TV og internettløsning for beboerne. I den prosessen kom vi i kontakt med Lyse som ikke bare kunne gi oss et tilbud på Altibox, men også kunne tilby elbillading via Smartly. Det beste av alt var at hele installasjonen av ladeinfrastrukturen ikke kostet oss noe hvis vi valgte begge deler, og da ble valget enkelt, forklarer han.

Svært enkelt med elbillading fra Smartly

Totalkundepakken innebar en total utbygging av fiber og en komplett utbygging av infrastrukturen som er nødvendig for lading av elbil for alle beboere. Siden Smartly gjorde alle nødvendige tekniske vurderinger i forbindelse med installasjonen, trengte ikke styret å bekymre seg for eksempel om det var installert nok kraft, eller om ladeanlegget ble moderne.

– Det var godt å samarbeide med en solid aktør som har den kompetansen som trengs. Da slapp vi i styret å sette oss inn i tekniske problemstillinger. Selve installasjonen hos oss forløp helt problemfritt og det var tydelig at det var profesjonelle aktører som utførte arbeidet, understreker Bergin.

Rettferdig fordeling

  • Beboer kan kjøpe ladeboks kontant eller rentefri nedbetalt på strømregningen
  • Smart ladeboks med personlig identifisering sikrer betaling for eget forbruk
  • Du betaler ikke for naboens elbillading

Trygg og pålitelig lading

  • Smarte ladere sikrer maks utnyttelse av strømmen i bygget
  • Laderne vet hvor mye strøm du bruker til lading og optimaliserer ladingen utfra byggets totale belastning
  • Vi er ansvarlig for at ladeanlegget fungerer som det skal med kundeservice tilgjengelig 24/7


Ladeløsning til deg som beboer i boligselskap

Som beboer i et boligselskap som har avtale med Lyse, kjøper du selv en elbillader av oss, enten kontant eller på rentefri nedbetaling på 3 år over strømregningen. Laderen er smart og ser hvem du er når du registrer deg slik at vi kun tar betalt for ditt ladeforbruk.

Det er ikke et krav at hver boenhet har strømavtale med Lyse, men for å få best pris på lader og rentefri nedbetaling over strømregningen er dette en forutsetning.

Alle boligselskap som har avtale med Lyse får en unik link som skal brukes for bestilling av ladere. Ønsker du som beboer å bestille lader - ta kontakt med ditt boligselskap for link til bestilling.

Betaling av ladetjeneste

Med vår ladetjeneste betaler hver og en som lader den prisen som boligselskapet setter for lading. Bestemmer man seg for å ta kr. 1,- per kilowatt time som lades betaler du kr. 20,- for 20 kWt, som tilsvarer ca. 10 mils kjøring med din elbil.For film om ladeløsningen:


For ytterligere informasjon se: https://www.smartly.no/elbillading

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår