Komfort møter teknologi

Dato: 16 Dec 2014

VVS aktuelt kommer også neste år til å dekke bransjens viktigste internasjonale VVS-messe, ISH Frankfurt 2015. Nytt av året er et partnerland-konsept, hvor Polen er første nasjon ut.
 

«Comfort meets Technology» er tema for neste års ISH.  I tillegg lanserer ISH 2015 et partnerland-konsept. Polen skal få æren av å bli det første partnerlandet for ISH. På den ene siden reflekterer denne beslutningen det tysk-polske vennskapet som nå har gått over flere tiår. På den andre siden har den siste tidens innsats fra polske og tyske myndigheter demonstrert viktigheten av en energipolitikk som bygger på mindre avhengighet av råvarekildene.

En slik uavhengighet er kun mulig gjennom bruk av fornybar energi og de nyeste og mest energieffektive teknologiene. Det polske miljødepartementet tok dette på alvor allerede i 2009.
Gjennom sitt GreenEvo-initiativ hjelper de polske produsenter av "grønn teknologi" med å få tilgang til det internasjonale markedet. I dag er Tyskland det nest største markedet for disse selskapene, og som verdens største messe for vann- og energiteknologi, er ISH den perfekte arena for de polske produsentene. På denne måten får de mulighet til å tilby bærekraftige teknologier til et tysk og internasjonalt bransjepublikum.

- ISH har tradisjon for å presentere fremtidsrettede temaer, som ressursbevaring og bruk av fornybar energi, samt endringer i den demografiske utviklingen og forholdene innenfor vann- og energiområdet, sier Wolfgang Marzin, administrerende direktør i Messe Frankfurt.
Samtidig er ISH en ledende bransjemesse for bærekraftige sanitærløsninger, nyskapende baderomsdesign, energieffektive oppvarmingsteknologier kombinert med fornybar energi og miljøvennlig klimaanleggs-, kjøle- og ventilasjonsteknologi.

ISH presenterer teknologier og metoder som Europa kan gjøre seg nytte av for å redusere sin avhengighet av eksterne energiforsyninger gjennom energieffektive produkter og fornybar energi. Det rikholdige horisontale og vertikale produktutvalget på ISH-messen dekker hele spekteret av fremtidsrettede byggløsninger. Utstillerne presenterer et komplett utvalg av markedsklare produkter og teknologier – i særklasse hva angår mangfold.

ISH 2015 arrangeres i Frankfurt am Main i perioden 10.–14. mars. Markeds- og teknologilederne er allerede påmeldt, og arrangøren venter rundt 2400 utstillere fra hele verden. De vil vise frem sine nyeste produkter på et samlet areal på 260 000 m2.

«ISH Water»-utstillere viser hele spekteret av høyteknologisk og førsteklasses design. ISH Water-delen er plassert sammen med World of Installation Technology på østsiden av Exhibition Centre, i hall 2, 3, 4, 5 og 6. ISH Water-delen på ISH 2015 har mottoet Interior + Technology – Design and Function in Harmony og legger blant annet vekt på effektiv bruk av vann som en knapp ressurs, rengjøring, hygiene og spesialløsninger tilpasset individuelle brukerbehov.

«ISH Energy»-delen, med byggtjenester og energiteknologi, fornybar energi og avkjølings-, klimaanleggs- og ventilasjonsteknologi, er plassert i vestre del av Exhibition Centre i hall 8, 9, 10, 11 og på galleriet. Der vil de besøkende finne hele spekteret av nyskapende byggsystemteknologi med utgangspunkt i mottoet Energy-efficiency plus, eksempelvis det nye energiparadigmet i oppvarmingsmarkedet, bygging for fremtiden, helhetlig bærekraft og ulike teknologitrender.

Klimaanleggs-, avkjølings- og ventilasjonsteknologien presenteres under navnet Aircontec på ISH. Her viser bransjen frem nyskapende komponenter og systemer som i tillegg til ypperlig energieffektivitet sikrer god varmekomfort og inneluft. Andre temaer er nye konsepter og løsninger for modernisering og nybygg/anlegg, samt for boliger og næringslokaler.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår