Kåbe-Mattan AB : Stopp skitten allerede i entrén.

Dato: 4 Nov 2013

 

Fremdeles i en klasse for seg

Dette var grunnidéen til entrématten som har vist seg å være det beste våpenet mot gatens skitt og smuss – Kåbe Originalmatten. Matten som man går av seg skitten på. Med tanke på at det kun er når man kommer hjem til seg selv man tørker av seg på bena før man går inn er Kåbe Matten en unik ressurs for mange institusjoner og bedrifter.

Ettersom årene har gått siden Kåbe matten ble til har vi utviklet oss til eksperter på bra entréløsninger. I dag kan vi tilby hele programmer av entrèmatter med tilbehør. I dag tillater vi oss å si ” Det vi ikke vet om entrématter, er ikke verdt å vite”
Vær føre var

Mye av den skitten man tar med seg inn fra gaten kan stoppes på enkel og effektiv måte. Legg til rette fra starten, legg inn en avtørkningssone i dine gulvplaner. Har du glemt dette, så er det aldri for sent, vi kan hjelpe deg!Riktig lengde og retning

I en offentlig entré stopper nesten ingen for å tørke av seg på bena, Man går rett og slett av seg skitten. Da er det viktig at avtørkingssonen har riktig lengde og bredde samt at gangtrafikken kan styres slik at man må gå over tørkematten slik at man oppnår ønsket effekt.

Etterstreb det, at alle må ta minst tre skritt med hver fot på tørkematten før de kommer inn i lokalet…..


Flere avtørkningssoner gir best resultat

1   I den første sonen som normalt ligger uten for entrédøren installeres en skraperist nedsenket i underlaget. Hvis mulig over en brønn der skitten kan samles og bli liggende i lengre tid uten at man behøver å ta opp risten for rengjøring. Dette er et bra hjelpemiddel, spesielt vinterstid da folk er mer bevisst på været og at de allerede her kan trampe av seg snø og skitt før de går inn.

2   I den andre sonen monteres det en Kåbe Originalmatte nedsenket i gulvet, for eksempel mellom dørene i vind fangets hele lengde om dette finnes. Her fortsetter den grove avskrapingen vinterstid, men fungerer godt året rundt som den sonen som samler opp skitt og fuktighet bare ved at man går på matten. Mattens konstruksjonsidé bygger på at skitt, grus sand og fuktighet feies vekk fra skosålene da den bølgeformede gummien bøyer seg og fjærer tilbake når man går normalt over matten uten å behøve og gjøre tørkebevegelser med føttene. Det blir nesten som en vindusvisker på en bil.

3   I den tredje sonen installeres en tekstilmatte nedsenket i eller oppe på gulvet. Denne sonens funksjon er å samle opp den litt finere skitten som fortsatt kan sitte igjen på skoene, samt absorbere den eventuelle fukten som sitter igjen. Husk også at andre tiltak utenfor entreen hjelper til med å hindre skitten å bli dradd inn på ditt gulv. Rene, varme og harde overflater med et tak over, samt regelmesseig snømåking og feiing er gode råd.
Produktbrosjyre:Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår