Isoler kjellere med dampåpen isolasjon

Dato: 27 Mai 2015

De fleste isolasjonsprodukter for kjellere ivaretar kravet til energisikring like bra. Men hvor lenge varer det? Og hva med fuktsikringen? Dårlig dampgjennomstrømning gjør at fukt i muren blir værende i konstruksjonen.

Langt fra all isolasjon er dampåpen. I alle fall ikke i en slik grad at konstruksjonen tørker utover. Noen slipper overhodet ikke fukt igjennom. Foruten fuktskader i kjelleren vil dette også føre til fuktopptak i isolasjonsmaterialet. I fuktig isolasjon synker U-verdien over tid. 10 % fukt reduserer U-verdien med inntil 70 %. Ikke de første 5 årene (i garanti-tiden), men kanskje de neste 10 eller 15 år.

Heldig vis finnes det isolasjonsplater som holder seg tørre i tiår på tiår samtidig som platene både er dampåpne og drenerende. ISODREN®-platen har tilsvarende isolasjonsevne som EPS- og XPS-plater og innfrir dessuten alle andre tekniske krav:

  • Energisikring, fordi platen har like god U-verdi som annen isolasjon av skumplast (EPS og XPS) og denne U-verdien opprettholdes i tiår etter tiår.
  • Fuktsikring, fordi platen er optimalt dampåpen uten at materialet opptar fukt.
  • Drenering, fordi dreneringskapasiteten er så stor at kapillær binding av vannet ikke oppstår.
  • Radonsikring, fordi evt. radon fester seg til fuktmolekyler og vandrer ut av konstruksjonen sammen med fukten.

Les mer om isolering av kjellere og grunnmurer med dampåpen isolasjon her.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår