Isodren Norge AS : Oppholdsrom under bakken? Slik får du full kontroll på energitapet!

Dato: 12 Feb 2014

 

En fuktig mur holder ikke på varmen. Det er en kjent sak at selv mindre oppfukting av isolasjonen i en bygning øker energitapet betydelig. I prinsippet gir 10 % oppfukting opptil syv ganger lavere isoleringsevne.

Å sikre kjellermur og gulv mot vann og fukt under bakken er ikke bare avgjørende for å unngå fukt- og råteskader, det er også avgjørende for å unngå betydelig energitap.

Foruten tilstrekkelig U-verdi, bør en optimal isoleringsløsning for konstruksjoner under bakken være dampåpen og ha både drenerende og kapillærbrytende egenskaper. Da først oppnås full kontroll på energitapet. ISODREN er godkjent som drenering for konstruksjoner under bakken samtidig som ISODREN-platen er sterkt kapillærbrytende og diffusjonsåpen. U-verdiene er tilsvarende annen plastisolasjon som isopor og lignende.

Isolering med ISODREN vil redusere oppvarmingskostnadene med flere tusen kroner i året for en normalt stor kjeller. Siden oppfukting og dermed varmetap er utelukket også på lang sikt, vil energibesparelsen være sikret over mange tiår.

Benyttes 100 mm tykke ISODREN-plater, reduserer oppvarmingskostnadene årlig. Besparelsen vil eksempelvis dekke dreneringskostnadene for en normalt stor kjeller i løpet av en ti-årsperiode.

Les gjerne mer om hvordan du kan få full kontroll på vannet, fukten og energitapet i alle konstruksjoner på og under bakken.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår