Isodren Norge AS : Dreneringen bør fungere i minst 100 år

Dato: 6 Feb 2013

I landbruket har dreneringen gjerne fått vekk vannet fra jordene i både 100 – 150 år. Hvorfor må da så mange av oss grave opp kjelleren etter kanskje bare fem år?

Det kan være flere årsaker til at dreneringen rundt titusener av våre kjellere ikke gjør jobben sin. Selve drensledning kan være lagt i feil høyde, slik at sålen og nedre del av kjellerveggen står i vann. Dessuten kan skadet eller manglende filterduk ha ført til tette rør. Kanskje er det også så ille at det drenerende sjiktet under kjellergulvet ikke fungerer eller mangler helt. Det siste er gjerne tilfelle med riktig gamle hus. Uansett årsak; det lar seg gjøre å få kjelleren fuktsikker, man må bare vite hvordan.

Det handler om å ta hensyn til hvordan vann oppfører seg under bakken

Skal dreneringen av kjelleren holde i fremtiden – med økende nedbørsmengder og utfordrende skiftninger mellom kulde og varme, nytter det dårlig med arbeidsmetoder fra 60-70 tallet. Da var man sikker på at hvis bare muren fikk et vanntett sjikt ytterst, var det umulig å få fuktskader i kjelleren.

Fremtidens fuktsikring må bygge på vår tids kunnskap om fuktmekanikk. Det handler om å forstå hvordan vann, vanntrykk og vanndamp (fukt) oppfører seg under bakken - og da særlig mot konstruksjoner som opptar fukt og temperatursvingninger.

ISODREN – systemet tilfredsstiller alle disse aspektene. Det bidrar til en fuktsikker og energivennlig løsning som vil tåle fremtidens nedbørsmengder og skiftende klima.

Slik legger du drenering som fungerer langt inn i neste århundre.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår