Isodren Norge AS : Dreneringen bør fungere i 100 år

Dato: 2 Okt 2013

Med klare varsler om økende nedbørsmengder og utfordrende skiftninger mellom kulde og varme i landet vårt, nytter det dårlig med dreneringsmetoder fra 60-70 tallet.

Mange huseiere og grunnarbeidere er fortsatt sikre på at dersom bare muren har drensrør i bunnen og et vanntett sjikt ytterst, er det umulig å få fuktskader i kjelleren. Dessverre har man da ikke fulgt med i timen.

Det kan være mangeårsaker til at dreneringen rundt titusener av våre kjellere ikke gjør jobben sin. Drensledningen kan være lagt i feil høyde, slik at nedre del av kjellerveggen står i vann. Skadet eller manglende filterduk kan ha ført til tette rør. Eller det drenerende sjiktet under kjellergulvet mangler helt. Det siste er gjerne tilfelle med riktig gamle hus. Uvitenhet om hvordan vanndamp beveger seg i og utenfor konstruksjoner under bakken er også en utbredt årsak til alvorlige fuktproblemer. Uansett; det lar seg gjøre å få kjelleren fuktsikker, bare man vet hvordan.

Det handler om nyere kunnskap om hvordan både vann og vanndamp oppfører seg under bakken

Fremtidens fuktsikring må bygge på vår tids kunnskap om fuktmekanikk. Det handler om å forstå hvordan vann, vanntrykk og vanndamp (fukt) oppfører seg under bakken - og da særlig mot konstruksjoner som opptar fukt og temperatursvingninger. ISODREN – systemet tilfredsstiller alle disse aspektene. Det bidrar til en fuktsikker og energivennlig løsning som vil tåle fremtidens nedbørsmengder og skiftende klima.

Slik legger du drenering som fungerer langt inn i neste århundre.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår