Isodren Norge AS : Drenering som isolerer og er dampåpen – i ett produkt

Dato: 5 Mar 2013

Den sterkt drenerende effekten til ISODREN reduserer bruken av andre drenerende masser under kjellere, plater på mark og på takterrasser. I tillegg til at vann og fukt ledes ned mot drensledningen og ikke inn i konstruksjonen, oppnås optimal varmeisolering.

Illustrasjonen viser hvordan utvendig isoleringen med ISODREN fører til at fuktvandringen skjer utover fra kjellerrommet og kondenserer på utsiden av muren.

Isolasjonseffekten i platene fører til at fukt i konstruksjonen vandrer ut av muren. Når fukten i veggen vandrer utover, vil den kondensere på utsiden av muren. Det fører til at det ikke danner seg vann verken inne i muren eller på innerveggene i kjelleren, hvilket ofte er tilfelle.


Utvendig isolering av muren gjør den kjøligere på yttersiden enn innsiden. Derfor kan fukten i muren kondensere på utsiden og renne ned til drensrørene i stedet for å bli stående i muren eller, enda verre, kondensere på kjellerveggens innside. Kondensering av vanndamp i innvendig kjellervegg kan føre til betydelige fuktskader og dårlig inneklima.

Støpt plate på mark. Figuren viser noen av fordelene med ISODREN brukt til støpt plate på mark:

Til forskjell fra EPS og XPS-plater vil ISODREN-platen gi gulvet anledning til tosidig uttørking. Platenes dreneringsevne eliminerer behovet for drenerende masser som grus og pukk under isolasjonen. Det betyr mindre utgraving og redusert behov for etterfylling av drenerende masse.


Takterrasser. Figuren viser noen av fordelene med ISODREN brukt til terrasser:

Når ISODREN-platen legges direkte på membranen, fjernes risikoen for vanntrykk som over tid kan føre til store skader ved at membranen sprekker opp.

Dreneringskapasiteten blir optimal på grunn av platenes punktvise anlegg mot membranen. Platens lave vekt, 19-55 kg/m3, minker belastningen på dekket med ca. 120-180 kg/ m2 sammenlignet med grus/singel.Fordi ISODREN er en utvendig dampåpen isolasjon med gode drenerende egenskaper oppnås en varig og tørr konstruksjon uten fuktskader.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår