Intelligent utendørsbelysning for den prisbevisste: OFL/AFL BASIC-lyskasterne fra ESYLUX

Dato: 6 Nov 2019


Kilde: ESYLUX GmbH


Med LED-lyskasterne i serien OFL/AFL BASIC presenterer ESYLUX en prisgunstig løsning for intelligent utendørsbelysning. Aluminiumhusets flate, kompakte form sørger for et elegant, diskré utseende. AFL-utførelsene er utstyrt med en bevegelsesdetektor med fleksibel justering og som gir en komfortabel og energieffektiv drift.

Belysning av garasjer, gangstier og plasser, målrettet iscenesettelse av fasader og skilt – for utendørs lyskastere finnes det mange bruksområder. Desto viktigere er det med høy energieffektivitet. Derfor oppfyller lyskasterne i den nye begynnerserien OFL/AFL BASIC fra ESYLUX dette kravet på flere måter.

Bevegelsesdetektor med ledd som kan dreies og vippes
De har gjennomgående en god lyseffekt på 100 lm/W, mens det er i AFL-variantene også er en integrert bevegelsesdetektor, som sørger for en energieffektiv styring. Den lar lyset skinne bare når det er folk i nærheten og det gjeldende dagslyset ikke er tilstrekkelig. Dermed bruker den energi bare når det er nødvendig og utnytter samtidig levetiden til de innebygde LED-ene optimalt. Detekteringsområdet er på 130°, rekkevidden 8,5 m i diameter. Begge størrelsene kan enkelt tilpasses til lokale forhold ved hjelp av leddet som kan dreies og vippes.

Aluminiumhusets kompakte, flate design gjør at lyskasteren kan integreres på en diskré måte i forskjellige omgivelser. Kapslingsgraden IP 65 bidrar også til at lyskasteren får lang levetid. Monteringsbraketten garanterer i tillegg høy fleksibilitet: Den gjør det mulig med ikke bare enkel festing på jevne overflater, men også på innvendige og utvendige hjørner. OFL/AFL BASIC-lyskasterne er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser og tilsvarende effektstyrker på hhv. 10, 30 og 50 W. Alle utførelser er tilgjengelige med 3000 eller 4000 K samt i svart eller hvitt hus. Den nominelle levetiden til de innebygde LED-ene er på 50 000 t (L80B50).