Hvorfor velge desentralisert ventilasjon?

Dato: 12 Jun 2019

Enkel prosjektering og kortere byggeprosess – kan gjøres i etapper

Der er mange muligheter med desentralisert ventilasjon, uansett om det er renovering, tilbygg eller nybyggingsprosjekter. Plassmessig trenger man ikke sette av arealer til tekniske rom eller gjøre plass til kanaler. Den enkle installasjonen rom for rom uten kanaler gjør det mulig å installere ventilasjon etappevis med noen få rom av gangen – det er ingen grunn til å tømme hele bygningen under byggeprosjektet. Prosjekteringen blir dermed enklere og byggeprosessen mye kortere da den kan gjennomføres i etapper.

Kanskje er det ikke hele bygningen som trenger forbedring av inneklimaet. Hvis det f.eks. er kun noen få rom som har problemer med inneklimaet, så er desentralisert ventilasjon hurtig og enkel å installere.

Det er selvfølgelig en mulighet å installere desentralisert ventilasjon i hele bygningen, men i tillegg til dette er det helt spesielle situasjoner hvor vi ofte ser desentralisert ventilasjon valgt som den optimale eller eneste løsningen.

Er det f.eks. spredte rom rundt i en bygning som har behov for ventilasjon, så blir det for omfattende og dyrt å lage kanaler. Det kan også være et tilbygg hvor det ikke er mulighet til å utvide det eksisterende ventilasjonsanlegget. Eller det kan være konstruksjonsmessige ting ved bygningen som gjør at et desentralisert ventilasjonsanlegg er den beste løsningen.


Et av de nyeste eksemplene på at desentralisert ventilasjon ble valgt pga. konstruksjonsmessige utfordringer, er den nye Steinerskolen i Turnhout, Belgia. Bygningens organiske former med buede tak ga simpelthen ikke muligheten til å installere sentral ventilasjon, så her var Airmaster desentralisert ventilasjon redningen.

Les hele casestoryen her.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår