Hvordan få BREEAM-poeng med Futurehome

Dato: 22 Nov 2021

Med Futurehome i prosjektet deres kan dere få BREEAM-poeng fra flere forskjellige kategorier. Løft prosjektet enda et nivå ved å gjøre det smart.

For mange byggeprosjekter er BREEAM-sertifisering viktig, og når man ønsker å oppnå et spesifikt nivå på denne sertifiseringen er alle poeng viktige. BREEAM-sertifisering er basert på ni kategorier som alle har forskjellige andeler av den totale scoren. Med Futurehome får dere flere poeng innenfor Energi-kategorien, som også er den kategorien som gir flest poeng. 

Hva påvirker BREEAM-sertifiseringen din mest?
Prosjektet deres kan få BREEAM-poeng gjennom flere forskjellige løsninger. Med Futurehome er det spesielt fokus på energi og Ene 01 Energieffektivitet, Ene 03 Utebelysning og Ene 08 Energieffektivt utstyr. Energi er den delen som er mest vektlagt i BREEAM-systemet og er verdt hele 19% av den totale poengsummen. Med Futurehome installert kan dere få poeng i alle tre kategoriene nevnt ovenfor som kan bidra til en god del av poengene i energisektoren.

Ene 01 Energieffektivitet
I Futurehome har vi et stort fokus på energieffektive løsninger som også gjør hjemmet enda mer komfortabelt. Grunnen til at løsninger som klimastyring gir BREEAM poeng er fordi de, i tillegg til at de gir kunden en mer komfortabel hverdag, hjelper kunden med å spare strøm og å være mer energieffektiv.

Ene 03 Utebelysning
Det er mange ting i hjemmet beboere kan justere på, men som de aller færreste gjør hver dag. Et eksempel på dette er utelys. Med Futurehome kan utelys styres rett fra telefonen og med astrour som gjør hverdagen enda enklere for beboerne, samtidig som det gjør hjemmet deres mer strømeffektivt og miljøbevisst.

Ene 08 Energieffektivt utstyr
Smarthus brukt i sin fulle kapasitet gjør at beboeren kan spare betydelige mengder strøm. Dette skjer ved at smarte løsninger er installert og optimalisert til maks strømsparing og samtidig til maks komfort. Hvis lys og varme skrus ned på natten og når du er på jobb kan du spare mye, uten å engang merke forskjellen. Smarte termostater, dimmere, sensorer og mer hjelper beboeren å spare strøm, men vi har også løsninger som lar beboeren ha full oversikt over strømforbruket sitt i sanntid.

Med en HAN-sensor fra Futurehome koblet til strømmåleren kan beboeren se og optimalisere strømforbruket sitt enda mer ved å, blant annet, unngå de høyeste pristoppene. Dette i seg selv gir også BREEAM-poeng.

Hvorfor er det lurt å tenke BREEAM?
Med EU sitt nye fokus på bærekraftige og klimavennlige bygg er det mye å vinne på å være med før kravene trolig blir strengere.

Vi ser også at banker tilbyr lavere rente på byggelån til boligprosjekter om de har en grønn profil. I tillegg kan kjøper av boligene ha lavere lånekostnader med et grønt boliglån.

Prosjektet trenger dermed ikke å bli dyrere samtidig som det er mye å vinne på å tenke grønt om dagen.

Vurderer du smart prosjekt?
Ønsker du å gjøre prosjektet ditt smart? Vi hjelper deg gjerne med å få mer BREEAM-poeng. Ta kontakt med Sigbjørn Groven på sigbjorn@futurehome.no og 980 89 156 eller Ola Skar på ola@futurehome.no og 934 15 014 for en uforpliktende smarthusprat.