Grønnere bygg med glass-basert materiale

Dato: 24 Sep 2021

Å bygge grønnere med mer miljøvennlige produkter og materialer står nå høyere i fokus enn noen gang. Plastbruken skal ned og flere bærekraftige alternativer kommer på markedet.

Reduserer klimagassutslipp

Et alternativ som er helt nytt er Foamrox’ unike materiale som kan erstatte betong i ikke-bærende konstruksjoner. Produksjon, transport og montering av betong produkter er med på å gi høye CO2 utslipp og dette er noe Foamrox elementene kan redusere med over 50%.

Foamrox består av en indre kjerne av celleglass, et isolasjonsprodukt som er laget av 100% resirkulert glass, og en ytre coating som gjør den så sterk at den kan konkurrere med betong på visse områder.

Veier 90% mindre enn betong

Foamrox materialet ble i utgangspunktet laget til bruk i tunneler, som et alternativ til dagens løsning av PE-skum og betong og er et brannhemmende materiale som samtidig isolerer, er vann- og frostsikkert og med en vekt på kun 10% av betong er det lett nok til å installere manuelt uten bruk av tunge maskiner. Produktet har nå blitt brukt i over 50 tunneler i Norge, hvor konstruksjoner av betong (tekniske bygg, nødstasjoner, nødtunneler, nødsluser osv) har blitt erstattet med Foamrox materialet.

Kort installasjonstid

Den korte installasjonstiden kan ha stor effekt på både budsjett og tid brukt på et prosjekt. På det tekniske bygget til glassheisen i Arendal tok det entreprenøren kun to dager å installere, i motsetning til samme bygg i betong som kan ta flere uker før det står ferdig til bruk.  Alt av arbeid ble gjort manuelt, og tidsbesparelsen ble en av grunnene til at de ønsker å bruke dette produktet igjen i andre prosjekter fremover.

Besøk oss på Architect@Work

Er du interessert i å se både Foamrox produktet og celleglass materialet så ønsker vi deg velkommen til vår stand på Architect@Work 29. og 30. september på Varemessen i Lillestrøm. Vi er på stand 55, registrer deg gjerne ved å følge denne lenken for gratis inngangsbillett ARCHITECT@WORK Oslo 2021 (gesevent.com)

Referanseprosjekter Foamrox

D18 Kronstadtunnelen

D18 Kronstadtunnelen

Rehab | Bergen | 314 Mnok

Rehab av samferdsel i Bergen. Selve byggingen startet Juni 2021 med en beregn...