GROHE Gjør Skjulte Sisternelekkasjer Synlig med Lekkasjeboks

Dato: 2 Jul 2014

En lekkasje er en kostbar og lei affære når den først inntreffer. Ofte skjult for det blotte øyet er de svært vanskelig å oppdage, og medfører ofte store kostnader når skadeomfanget må totalrenoveres.
I et samarbeid med norske rørleggere har GROHE utviklet en SINTEF-godkjent sisterne med innebygget lekkasjeboks, slik at du kan gjøre skjulte lekkasjer synlige.

TEK10 – Dagens Krav Til Byggverk

Dagens TEK10- forskrift, norsk lovgivnings krav til nybygg, definerer visse krav til innebygde sisterner: Veggen bør beskyttes mot lekkasjer, potensielle lekkasjer bør være synlige, og produktet må være lett tilgjengelig for vedlikehold og service. I overstemmelse med norske byggeforeskrifter har GROHE utviklet en sisterne med en lekkasjeboks slik at potensielle lekkasjer flyter direkte inn i avløpet. Dette gjør poensielle lekkasjer enkelt synlig  samt at den innebyggede lekkasjeboksen er lett tilgjengelig for vedlikehold.

 

Når Lekkasjen Inntreffer

Skulle ulykken inntreffe vil Rapid SL med lekkasjeboks kunne gi enkel adgang til lekkasjen gjennom en plate på forsiden av sisternen. Denne platen, som kan fliselegges ved behov, er forseglet med et silikonfeste og  er nærmest usynlig. Med andre ord vil den ikke gå utover din designløsning. For tilgang til sisternen skal silikonfestet kuttes og platen fjernes, slik at man får adgang uten å bryte tettesjiktet mellom boks og vegg. Når sisternen er skiftet settes platen på plass igjen før silikonfugen påføres. Før denne innovative løsningen måtte man slå inn fliser og vegg for å komme til skaden, store merkostnader du nå enkelt kan unngå.


Bildet til venstre:Sisterne plassert foran våtromsmembran: Lekkasjeboksen kan anvendes, men er ikke påkrevd.
Bildet til høyre:Sisterne plassert bak våtromsmembran: Lekkasjeboks er påkrevd.


 

  • WC – Installasjonselement med lekkasjeboks for tørr bekledning
  • Singelinstallasjon for solide vegger eller i skillevegg av tre eller metall
  • Komplett ferdigmontert ramme
  • Universalramme for alle typer betjeningsplater, både manuell og elektronisk. Mer enn 130 typer betjeningsplater, både vertikale og horisontale
  • GRIHE QuickFix®: Rask og enkel installering ved å bruke et minimum av komponenter
  • Teknisk SINTEF Godkjent (TG 20396). Dette er din sikkerhet for at produktet etterlever kravene i TEK10.
  • 10 års garanti 

 

Rapid SL med lekkasjeboks ligger på veil. utsalgspris fra NOK 6.031 inkl. moms. Ta kontakt din nærmeste VVS-installatør for et uforpliktende tilbud.

GROHE Nr.: 39062000

NRF Nr.: 6192097