Fremtidens bygninger - Ruukki fasadekledning på Max IV

Dato: 7 Jun 2017

MAX IV er neste generasjons synkrotronstråleanlegg i Lund, Sverige. Det er den mektigste av sitt slag i verden med tre akseleratorer. Den største av lagringsringene har en omkrets på 528 meter. Max IV er den største investeringen i et forskningsinstrument noensinne laget i Sverige, og er verdsatt til rundt 640 millioner euro. Byggarbeidet startet i juni 2010 og innvielsen av bygningen fant sted sommeren 2016

Ruukki leverte kledning, bl.a. Ruukki Lamella Straight 100 hvite aluminiumslameller, til den fem etasje høye kontorsbygningen i dette komplekset.
Kommunikasjonsdirektøren for MAX IV-laboratoriet, Tutti Johansson Falk, sier at mange besøkende til bygningen kommenterer utseendet.

"De synes bygningen er veldig vakker og uvanlig for et forskningsenter, og at det faktisk ser ut som et romskip som har landet på de gjørmete feltene i Lund. Det ser veldig futuristisk ut. Og det er bra, siden forskningen handler om fremtiden, om hvordan vi skal kunne skape produkter og prosesser som kan takle de globale utfordringene innen helse, mat, energi, transport og miljø, sier Johansson Falk.

Den unike egenskapen til Max IV har også blitt anerkjent i internasjonale konkurranser. Den vant første premie i Best Futura Project-kategorien på MIPIM, en internasjonal eiendomsbegivenhet i Cannes, Frankrike, i 2014. Svenske bygningsrådet valgte MAX IV som den beste BREEAM-nivåkonstruksjonen


MAX IV LAB

  • Lokasjon: Lund, Sverige
  • Byggherre: Fastighets AB ML 4


SAMARBEIDSPARTNERE

  • Arkitekt: Snøhetta, Oslo
  • Konstruktør: Tyrens engineers
  • Hovedentreprenør: Peab AB
Referanseprosjekter Ruukki

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Nybygg | Lørenskog | 700 Mnok

Nybygg av idrettsbygg/gymsal i Lørenskog. Selve byggingen startet mai 2018 me...

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Rehab | Oslo | Uoffisiell

Rehab av kulturhus som består av en bygning i Oslo på 11 etasjer hvor den ene...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår