Framtidens terrasseskrue – Utviklet sammen med håndverkere

Dato: 15 Mai 2020

Med terrassesesongen like rundt hjørnet lanserer ESSVE en ny terrasseskrue på markedet. Sammen med håndverkere har ESSVE identifisert de vanligste utfordringene når man bygger terrasse. Basert på håndverkernes erfaringer har ESSVEs ingeniører utviklet en skrue med høy klemkraft som gir en pen og flisfri montering av terrassebordene.

Mye har hendt de siste årene hva gjelder terrassebygging. Større terrasser, klimaforandringer og økt bruk av eksklusive treslag medfører større bevegelser i terrassekonstruksjonen. Dette er faktorer som stiller nye krav til terrasseskruen.

–Den nye skruen må tåle disse forutsetningene, og samtidig innfri på håndverkernes ønske om en flott finish, maks klemkraft og flisfritt sluttresultat, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig hos ESSVE. 

FESTER KUVEDE BORD UTEN PROBLEMER
Et vanlig problem er kuvede terrassebord som gir ekstra utfordringer ved montering. 

For å løse den utfordringen har terrasseskruen ESSDECK Max doble gjenger med ulik gjengestigning. Den nederste gjengen har en noe høyere stigning enn den øverste, og dette gir optimal klemkraft. Klemkraften er så stor at kuvede bord smetter lett på plass, sier Pål Jahr.


PENERE SLUTTRESULTAT
Oppflising av terrassebordene er dessverre et ganske vanlig problem når man bruker tradisjonelle terrasseskruer. For å unngå oppflising har ESSDECK Max et lite sylindrisk hode med fresespor. Fresesporet og det sylindriske designet kutter trefibrene og motvirker at de trykkes opp og lager fliser. Dette gjør at man får et penere sluttresultat.

MULIGGJØR MONTERING NÆR KANTER
Et problem mange snekkere opplever er at trevirket sprekker når de setter en skrue nær kanten på terrassebordene. Derfor designet vi en spiss som freser i stedet for å skjære fibrene. Det betyr at hullet ikke fylles med fiber og risikoen for sprekkdannelse blir mindre. I tillegg vil freseporene under skruehodet også redusere faren for sprekkdannelse når hodet forsenkes.

FORBEDRET STÅLKVALITET
ESSDECK Max har samme stålkvalitet som våre konstruksjonsskruer. Det betyr at skruen tåler bedre de bevegelser som kan oppstå i terrassen. 

For mer informasjon gå inn på essve.no/essdeck-max