Forbo lanserer miljøvennlig akustisk vinylgulv

Dato: 24 Jun 2013

Forbo lanserer nå det første ftalatfrie akustiske vinylgulvet på markedet og ftalatene er erstattet med vegetabiliske mykgjørere. Sarlon Absolu klassifiseres som et kompakt vinylgulv samtidig som det har trinnlydsreduksjon på hele 15 dB.

Produktutvikling er som alltid i fokus hos Forbo Flooring og det unike Sarlon Absolu er et utmerket eksempel på dette.

Les mer om Sarlon AbsoluDet er mange krav som skal oppfylles når man skal velge et kvalitetsgulv. Når det skal velges gulv til skoler, barnehager, sykehjem, sykehus og andre offentlige miljøer er de viktigste kriteriene ofte livssykluskostnader, enkelt renhold, holdbarhet og miljøegenskaper. I den senere tid har også kravet til trinnlyds-reduksjon økt og Forbos nye Sarlon Absolu møter alle de nevnte kriteriene på en utmerket måte.

Byggvaredeklarasjon på Sarlon AbsoluAkustikkgulvet har 15 dB trinnlydsreduksjon (17/19 dB kan spesialbestilles), noe som indikerer hvor mye lyden dempes før den når etasjen under. Dessuten bidrar Sarlon Absolu til å dempe den såkalte ”trommelyden”. Trommelyden er det lydnivået som oppstår i det rommet man oppholder seg. Sarlon Absolu har en bakside av skum og den unike konstruksjonen gjør at gulvet klassifiseres som et kompakt gulv.

For å kunne klassifiseres som et kompakt gulv må inntrykks-bestandigheten være lavere enn 0,10 mm. For Sarlon Absolu er verdien så lav som 0,06 mm og det gjør at belegget er vesentlig hardere enn andre akustiske gulv på markedet. Det gir store fordeler ved bruk av tunge traller, rullestoler, sykesenger m.m.. Sarlon Absolu er også betydelig mykere enn andre harde gulv som laminat og parkett.Sarlon Absolu finnes i 3 kolleksjoner (concrete, sparkling og wood) med 6 farger i hver kolleksjon.

En ny overflatebehandling av polyuretan (PUR) finnes på alle Sarlongulv og hindrer effektivt smuss å feste seg. Derfor behøves ingen ekstra overflatebehandling når gulvet er ferdig installert. Etter byggrengjøring kan det daglige renholdet påbegynnes.

Du kan laste ned vår renholdsanvisning her


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår