Forbo lanserer akustisk miljøvinyl

Dato: 19 Mar 2013

Det første ftalatfrie akustiske PVC-gulvet med vegetabiliske mykgjørere

Miljøvennlig, akustisk og med en holdbarhet utover det vanlige. Den nye Sarlon Absolu fra Forbo Flooring som lanseres i april klassifiseres som et kompakt vinylgulv samtidig som det har trinnlydsforbedring på 15 dB.

Produktutvikling er som alltid i fokus hos Forbo og den unike Sarlon Absolu er et utmerket eksempel på dette, sier Gunni Marie Blunck, marketing manager hos Forbo Flooring.De som er ansvarlige for å kjøpe inn gulv til skoler, barnehager, sykehus, kontorer eller andre offentlige miljøer vet at det alltid finnes en mengde ønsker man må ta med i vurderingen av nytt gulv. Holdbarhet pleier å være på toppen av listen mens akustiske løsninger også er høyt prioritert. Samtidig øker byggebransjens krav til miljøpåvirking og Forbo ønsker å lede utviklingen på alle disse områdene og lanserer derfor et helt nytt produkt som møter alle disse behovene.

Sarlon Absolu blir markedets første ftalatfrie akustiske vinylgulv med vegetabiliske mykgjørere. Det sistnevnte baseres på olje fra ricinplanten – en naturlig ressurs som utvikler seg fra frø til plante på bare 1 år. Vi legger mye vekt på å utvikle våre kvalitetsgulv og dette er enda et tydelig skritt i riktig retning, sier Gunni Marie Blunck.Mykt
Miljøaspektet er ikke den eneste styrken til Sarlon Absolu. Akustikkgulvet har 15 dB trinnlydsreduksjon (17/19 dB kan spesialbestilles), noe som indikerer hvor mye lyden dempes før den når etasjen under. Dessuten bidrar 15 dB til å holde den såkalte ”trommelyden” nede. Trommelyden er det lydnivået som er i det rommet der gulvet legges. Hemmeligheten ligger i baksiden av skum og den kompakte konstruksjonen som gjør at gulvet klassifiseres som kompakt gulv.

…og behagelig
Et kompakt gulv er et gulv med en inntrykksbestandighet som er under 0,10 mm. For Sarlon Absolu er verdien 0,06 mm. Det gjør belegget meget motstandsdyktig for stor belastning uten at det oppleves som et hardt gulv.

Sarlon Absolu er betydelig mykere enn harde gulv som laminat og parkett og det passer utmerket godt inn på sykehus, skoler, barnehager og andre offentlige miljøer.

Sarlon Absolu finnes i 3 kolleksjoner (wood, sparkling og concrete) med 6 farger i hver kolleksjon.

En ny overflatebehandling av polyuretan finnes på alle Sarlongulv og hindrer effektivt hverdagssmuss å feste seg. Derfor behøves ingen ekstra overflatebehandling når gulvet er ferdig installert. Etter byggrengjøring er det fritt frem for bruk!

For ytterligere informasjon om vår nye Sarlon Absolu eller Forbos øvrige sortiment.
Kontakt Gunni Marie Blunck.
E-post: gunni.marie.blunck@forbo.com
Telefon: 66 77 12 02.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår