Forbo Flooring AS : BREEAM NOR – EPD - ECOproduct

Dato: 18 Dec 2013

BREEAM NOR har på kort tid utmerket seg som det ledende miljøklassifisering-systemet i Norge. Sertifisering etter BREEAM NOR betyr at man oppnår poeng for ulike områder av bygget og antall poeng avgjør hvor høyt på skalaen man kommer. Skalaen er: BESTÅTT, GOD, SVÆRT GOD, UTMERKET og FREMRAGENDE. Bestått er så vidt over grensen til minimumskravet i TEK10.

Materialdelen står for 13,5 % av totalen og betyr selvsagt mye i forhold til poengoppnåelse.

For å vurdere materialer tar BREEAM NOR for seg områder som innemiljø (HEA9), helse- og miljøfarlige stoffer (A20-listen) og miljødokumentasjon (EPD, Svanemerket, ECOproduct). Forbo støtter krav til dokumentasjon og har utarbeidet EPDer (environmental product declaration) som du finner på vår WEB.

EPD er også grunnlaget for det nye miljøverktøyet ECOproduct som er utarbeidet av Statsbygg og SINTEF Byggforsk. Dette verktøyet vurderer produkter på de relevante områdene som innemiljø, helse- og miljøfarlige stoffer, ressursbruk (råmaterialer, energibruk og avfall) og drivhuseffekten.

Det som gjør ECOproduct til et supert verktøy er brukervennligheten. Verktøyet viser resultatet fra en EPD på en forståelig og pedagogisk måte. Jo lavere score, jo bedre miljøytelse. Dette vises også i form av 3 symboler.Du kan lese mer om ECOproduct på vår blogg.

EPD og ECOproduct gir poeng i BREEAM NOR, men du kan selvsagt benytte ECOproduct til vurdering av gulv i alle typer bygg. Det er derfor ECOproduct er det verktøyet som vil vinne frem i Norge.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår