FOAMGLAS Nordic AB : Problemet med gulvskader på baderom fortsetter

Dato: 6 Jan 2014

Problemene med skader i isolasjonssjiktet ved varmekabler under gulv og gulvplater på baderom, blant annet forårsaket av maurangrep, fortsetter. Dette til tross for at det har kommet nye isolasjonsmaterialer med testede egenskaper mot maur og skadedyr på det norske markedet.

Norsk folkehelseinstitutt presenterte i november 2012 en undersøkelse på bakgrunn av den økende bruken av bekjempingsmidler mot skadedyr i Norge de siste ti årene. Undersøkelsen viser at ved å bruke FOAMGLAS®-isolasjon kan man fjerne hovedårsaken til problemene med maurangrep på isolasjon i baderom.

I tillegg til at materialet ikke er utsatt for angrep av maur og andre skadedyr, er det også absolutt vann- og damptett og har egenskaper som høy trykkfasthet, noe som også sikrer konstruksjonen mot andre vanlige skader i denne typen miljøer.

-   Vi ser et økende problem med maur i polystyren (EPS/XPS), og ved utbedringer/restaurering blir samme isolasjonsmateriale lagt ned igjen. Når polystyren er hovedårsaken til maurproblemet, er dette selvfølgelig en dårlig løsning. Vi anbefaler derfor Foamglas til alle våre kunder, sier Kenneth Ervik, autorisert skadedyrbekjemper og NTF-sertifisert takstmann i Tønsberg Skadedyrkontroll AS, som er spesialisert innen maur og maurskader.FOAMGLAS® isolasjon er i tillegg absolutt vann- og damptett og har egenskaper som høy trykkfasthet, ikke-brennbarhet, dimensjonsstabilitet (ingen krymping, ingen hevelse og ingen deformasjon) og syrebestandighet.

Foamglas Nordic har levert celleglass isolasjon til de fleste formål på det norske markedet. Eksempelvis til Ringeriksbadet på Hønefoss, Holmenkollen nasjonalanlegg, det nye Astrup Fearnley Museet, Radiumhospitalet i Oslo og biblioteket i Tromsø.

Hvis du vil ha ytterligere informasjon, kan du kontakte:
Peter Hellqvist, salgsdirektør, Foamglas Nordic AB, tlf. +46 733 44 24 26
Ken Aasen, salgsingeniør Norge, Foamglas Nordic, Oslo, tlf. 98 24 45 80

Foamglas produseres av Pittsburgh Corning, verdens fremste produsent av celleglassisolasjon, eid av PPG Industries og Corning Glass, USA. Europa er representert med egne salgsselskaper og agenter, med hovedkontor i Belgia. Vi har fabrikker i Belgia og Tsjekkia. I de nordiske landene er vi representert ved datterselskapet Foamglas Nordic AB, med hovedkontor i Stenkullen utenfor Göteborg. Hjemmeside: www.foamglas.no

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår