Flotex – Unikt og bærekraftig gulv

Dato: 30 Jan 2018

Flotex kombinerer slitestyrken ved et gulvbelegg med varmen og komforten ved et teppe. Sklihemmende, lyddempende og lett å gjøre rent. Flotex finnes tilgjengelig i uante mange farger og ulike mønstre. Alt fra abstrakte mønster til 3d-mønster til de mer overraskende mønstrene.

Flotex er tilgjengelig som fliser og banebelegg samtidig som det også fåes i planker (100x25 cm). Det gir muligheter til å designe flotte gulv i alle miljøer

Hvorfor velge Flotex – unike egenskaper

  • Flotex er et slitesterkt gulv som passer til en mengde ulike bruksområder slik som hotell, restaurant, kongresshall, lounge, vintersportssteder, butikk, kino, treningssenter og kontor
  • Flotex er vaskbart
  • Flotex kombinerer slitestyrken ved et belegg med varme og komfort ved et teppe
  • 80 millioner fibre per m2 gir sklihemmende egenskaper i både tørr og våte forhold
  • De tettsittende fibrene gjør Flotex lyddempende
  • Flotex er testet og godkjent utslippsklasse M1 (inneklima)
  • Flotex har en holdbarhet på minst 20 år
  • Med digitaltrykk finnes det utallige designmuligheter


Et bærekraftig gulv

Grønn energi
Forbos fabrikker benytter grønn energi, og det genereres minimalt avfall som gjenbrukes i produktet.

Vannbasert
Flotex produseres med 6,6-nylonfibre. Alle fargestoffer som benyttes er vannbaserte. Det forekommer ingen ytterligere kjemiske prosesser utover dampbehandling ved høy temperatur for å feste fargene

Resirkulert materiale
Flotex tar også i bruk avfall fra andre Forbo fabrikker. Baksiden av Flotex består av opptil 67 % resirkulert innhold.

Ekstremt slitesterkt
Den virkelige fordelen ved å bruke Flotex er produktets ekstreme ytelse, med en produktlevetid som er hele tre ganger bedre enn levetiden til tradisjonelle tekstile gulv.

Enkel rengjøring og vedlikehold
Vanlig rengjøring med støvsuger. Produktet kan også rengjøres med vann og vanlig rengjøringsmiddel. De fleste flekker kan vaskes bort med lunkent vann. Vanlig såpe eller andre rengjøringsmidler vil være nødvendig ved vanskelige flekker som f.eks. fett, blekk eller olje.

Flotex har et meget enkelt vedlikehold og dette vil gjenspeile seg i reduserte vedlikeholdskostnader. Flotex vil redusere klimapåvirkningen i et bærekraftig perspektiv (referer til EPD-dokumentasjon).


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår