ESSVE : Sikker montering med CE-merkede festemidler

Dato: 10 Apr 2013

Fra 1. juli 2013 må alle byggevarer som omfattes av en harmonisert standard være CE-merket. Som en av de første aktørene i Norge, har ESSVE allerede gjennomført denne merkingen på flere av sine produkter.

CE-merkingen innebærer at produsenten er ansvarlig for at produktet har de egenskapene som står på forpakningen, og at de oppfyller felles europeiske spesifikasjoner. Med denne merkingen viser ESSVE at deres produkter oppfyller alle grunnleggende krav innen helse- og sikkerhet. I tillegg har de ETA godkjenning på flertallet av produktene innen segmentet tyngre innfestning. Dette er en frivillig måte å CE-merke produkter på.

CE-merking er det synlige bevis på at et produkt oppfyller kravene som er fastsatt i byggevareforordningen. Å gjennomføre CE-merking innebærer løpende kontroll av produksjonen. Fabrikkens interne kvalitetskontroll sikres hele veien og det gjennomføres løpende produkttester. Det innebærer også at godkjente tilsynsmyndigheter har gjennomført revisjon med dokumentert kvalitetskontroll.

Hos ESSVE legges det stor vekt på at produktene er godkjente og sertifiserte i henhold til nasjonale og internasjonale lovkrav. Denne prioriteringen betyr at de på et tidlig tidspunkt starter prosessen med å CE-merke våre produkter. ESSVE er derfor en av få aktører som er klare til å møte markedets stadig tøffere krav til sikkerhet innen festemidler.

Den nye standarden for CE-merking innebærer de fleste treskruer, spiker, gipsskruer, noe montasjeskruer, skruer til stål samt enkelte beslag. For nærmere informasjon hvilke produkter fra ESSVE som er er CE-merket, kontakt Silje Netskar hos ESSVE Norge.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår