ESSVE lanserer brukervennlige spikerpistoler

Dato: 27 Aug 2014

Etter nærmere to års utviklingsarbeid lanserer festemiddelprodusenten ESSVE nå et av selskapets største satsninger, deres egne spikerpistoler. – Vi har tatt håndverkerne på alvor og latt dem være med å utvikle et verktøy med nye funksjoner som gir økt brukervennlighet og bedre sikkerhet, sier daglig leder Morten Bredesen i ESSVE.

Spikerpistolene er produsert for å tåle nordisk klima og sortimentet er tilpasset handverkernes ulike behov innenfor kategoriene rettbåndet spikerpistol, coilpistol, takpapp pistol, klammerpistol, dykkertpistol og beslagspikerpistol. I utviklingen av pistolene har ESSVE hatt et tett samarbeid med produsenter og proffkunden for å tilpasse pistolene med smarte funksjoner, slik som svivelkobling med 360 graders rotasjon som forhindrer krøll på slangen. I tillegg er det lagt vekt på et ergonomisk design og har både et forlenget gummihåndtak og justerbar beltekrok. Det øker også sikkerheten til bruken av spikerpistolene.

60 håndverkere har testet spikerpistolene
For å være sikre på at ESSVE hadde valgt riktig sortiment fikk selskapet hjelp av totalt 60 profesjonelle håndverkere i Norge og Sverige. De fikk gjennom en seks måneders periode testet spikerpistolene. Deres erfaring og tilbakemeldinger var svært viktig for ESSVE når de skulle gjøre det endelige valget av både sortiment og de ulike funksjoner som spikerpistolene skulle få.


En av de som har testet spikerpistolene er tømrer Alexander Hagen og som bygger hus for Follo Hus. – Jeg er spesielt fornøyd med vekten og balansen. For oss som bruker pistol hele dagen er dette spesielt viktig. I tillegg har den gummierte håndtak, noe som gjør at den sitter bedre, selv på regnværsdager. Det føles tryggere. Jeg liker også at bryterne er såpass store at du ikke trenger å ta av arbeidshanskene for å bruke de. Det er en stor fordel, særlig om vinteren, sier Hagen.