Er Norske medarbeidere klare for aktivitet på jobb?

Dato: 9 Okt 2019

Tredemølle, kontorsykkel og balansestol – enkle HMS-tiltak for aktivitet på kontoret. Bedre helse, mindre belastningsskader og lavere sykefravær.

Bevegelse, variasjon og restitusjon
Stillesittende arbeid er i dag den mest utbredte arbeidsformen blant yrkesaktive menn og kvinner.  Denne typen arbeid fører til redusert blodomløp generelt i kroppen og opphopning av slaggstoffer. Man opplever da gjerne at musklene blir sure og stive, noe som kan være plagsomt fordi man får nedsatt bevegelighet. Mange faller også sammen i ryggen og får da belastninger på nakke og skuldre. Denne vedvarende belastningen kan gi skader i nakke og rygg, og spesielt utsatt er korsryggen.

Det aktive kontoret handler i utgangspunktet om å ta i bruk enkle virkemidler for BEVEGELSE, VARIASJON OG RESTITUSJON. Så skjerpes konsentrasjonen, effektiviteten øker og sykefraværet reduseres. På www.altistore.no finner du et utprøvd sortiment av kontorsykler, balansestoler, pilatesballer og annet utstyr for aktivitet på jobben. Og er dere flere i avdelingen, er det jo godt mulig å dele? Sharing is caring...

Gjør din arbeidsplass bedre!

Altistore har som visjon å hjelpe deg med kontormøbler, kontorustyr og innredinger som gjør din arbeidsplass bedre.  Og når vi vet at en gjennomsnittlig arbeidsdag - for langt de fleste av oss består av ensidig stillesittende arbeid - er på tide å rope et lite vasku. Mange tenker kanskje på det å sitte lenge på en stol, foran en pc-skjerm med en mus i hånden som normalt. Men sannheten er at dette er en ugunstig og unaturlig stilling for kroppen vår. Det å være psykisk på tå hev og samtidig fysisk passiv, er også "nytt" for menneskekroppen. Fordi vi er mentalt ivrig og fokusert, spennes musklene, men når kroppen tvinges til å holde seg i ro, vil energien bindes og forårsake spenninger i muskulatur som i lengden kan påføre skade.

Enkle og rimelige HMS-tiltak


Mange har i dag tilgang til heve-senkebord, men hvorfor ikke benytte muligheten dette gir til ytterligere variasjon - eller trening for den saks skyld. Benytt Altistore kontorstoler til å sitte ordentlig. Kjør skrivebordet litt opp og tren kjernemuskulatur i rygg og nakke med en balansestol. Før du i stående stilling benytter våre balansebrett for muskleoppbygging, koordinasjon, rørlighet og balansetrening.Ta en rask spasertur på Walking Pad tredemølle, spesielt beregnet for bruk på kontoret. Eller ta en liten sykkeltur på Bike-It kontorsykkel mens du likevel sitter foran skrivebordet. Litt puls gir høyere blodsirkulasjon, bedre konsentrasjon og er vel neppe skadelig? Se utvalget av produkter her.

Et lønnsomt tiltak

En undersøkelse SINTEF har gjort for NHO viser at en ansatt som er borte fra jobben koster gjennomsnittlig 1900 kroner per sykedag, uavhengig av bransje. Muskel- og skjelettlidelser står for nær halvparten av alle langtids sykefravær i norske bedrifter og er årsaken til ca 1/3 av alle uførepensjoner. Forebyggende tiltak mot slike lidelser vil kunne gi bedriftene store gevinster.Sarpsborg 08 flytter inn i ny administrasjon

Når fotballklubben Sarpsborg 08 skulle innrede sitt nye administrasjonsbygg, valgte de Altistore AS som samarbeidspartner på kontor-, møterom og VIP-innredning. Og som et enkelt, rimelig og lønnsomt HMS-tiltak for de ansatte, ønsket de både kontorsykler, pilatesballer og Swopper balansestol – til deling for felles glede og nytte. Her kan du se en video, for hva de ansatte i 08 tenker om sine nye lokaler, innredninger og HMS-tiltak.


Kontakt oss i dag!

Ta kontakt med våre dedikerte og dyktige selgere i dag, så finner vi sammen løsninger som fungerer. Du når oss på telefon 6916 5500, på e-post support@altistore.no eller gjennom kontaktsidene på www.altistore.no

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår