Er Drenering og fuktsikring det samme?

Dato: 11 Sep 2017

Et dreneringssystem består av 4 komponenter

  • Drensrørene
  • Drenerende og kapillærbrytende sjikt
  • Filterduk
  • Et egnet utløp for vannet

Dreneringssystemets enheter skal sikre at alt vann føres vekk fra konstruksjonen. Derfor er det viktig at det drenerende sjiktet også er kapillærbrytende. Det vil hindre vann i å arbeide seg oppover eller innover mot mursålen og kjellerveggene. Dreneringens oppgave er altså:

  1. Å lede rennende og stående vann i grunnen vekk fra konstruksjonen.
  2. Å hindre kapillærkreftene i å føre vann inn mot konstruksjonen.

Fuktskader er et resultat av usynlig vann

Vann i gassform som damp er vanskelig å se. Vann som beveger seg på grunn av kapillærkreftene er også vanskelig å få øye på før det har gjort skade. Fukt i kjellere, gulv og vegger, som ikke får tørke ut, skaper betydelige problemer.

Fuktsikring av kjeller og grunnmur oppnås ved å bruke utvendig, dampåpen isolasjon med høy dreneringskapasitet og kapillærbrytende effekt


Isolering av kjeller og grunnmur med ISODREN er lønnsom investering

Isolering av kjeller og grunnmur med ISODREN-platen reduserer oppvarmingskostnadene med flere tusen kroner i året for en normalt stor kjeller. Noe av årsaken til dette er at konstruksjonen alltid holdes tørr. Fuktig mur holder ikke på varmen.

Det er dessuten en kjent sak at selv mindre oppfukting av isolasjonen i en bygning reduserer isoleringsevnen betydelig. I prinsippet gir 10 % oppfukting opptil 7 ganger lavere isoleringsevne. 100 mm tykk  SODREN-plate reduserer oppvarmingskostnadene så mye at etter 8-12 år er dreneringskostnadene for en normalt stor kjeller nedbetalt gjennom energibesparelsen. Ved å øke isoleringstykkelsen vil besparelsen bli større. Isolering av kjeller og grunnmur med ISODREN i gamle og nye hus er lønnsomt.

Les mer på vår hjemmeside http://isodren.no/bruksomrader/drenering-av-kjeller-og-grunnmur/


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår