Digitalisering & Ventilasjon

Dato: 20 Nov 2020

Hvordan kan digitale løsninger hjelpe med å oppnå og opprettholde et godt luftskifte som sikrer frisk luft i det omfang som det er behov for?

Vi vet at et godt inneklima med bla. et lavt CO2-nivå bidrar til vår folkehelse og medvirker til at vi ikke kommer hjem fra arbeid eller skole med hodepine, fordi luften har vært tung og dårlig. Med den kunnskapen som nå er bygget opp rundt ventilasjon og smittespredning, så ser det ut til at god og effektiv ventilasjon er blitt enda viktigere.

Så hvordan kan digitale løsninger hjelpe med å oppnå og opprettholde et godt luftskifte som sikrer frisk luft i det omfang som det er behov for?

CO2-nivået er en måte å behovsstyre ventilasjonen på – her vil ventilasjonsanlegget automatisk styres i forhold til å holde CO2-nivåene nede i et ønsket intervall. På denne måten blir ventilasjonen styrt etter om det er mennesker i rommet eller ikke.

Under normale omstendigheter kjører et Airmaster ventilasjonsanlegg ofte etter en kombinasjon av behovsstyring og tidsstyring. På en skole vil man f.eks. ofte velge å kjøre etter et ukes skjema + behovsstyring med CO2-sensorer, og eventuelt også med bevegelsessensorer. Det er både energibesparende og samtidig optimalt for brukerne av lokalet, da det ventileres etter behov.

Nå anbefales det å la ventilasjonen kjøre i lengre tid enn normalt, samt med høyere kapasitet. Innstillingene for både tidsstyring og luftmengde kan lett endres og det kan fortsatt gjøres individuelt rom-for-rom, alt etter behov.

Airlinq Online er Airmasters IoT løsning som du kan styre og overvåke alle Airmaster ventilasjonsanlegg fra.

Airmasters desentrale ventilasjonsanlegg kan styres enkeltvis, f.eks. med et Orbit-panel i hvert lokale, men hvis du skal holde styr på mange ventilasjonsanlegg er det mer praktisk med en samlet styring. Derfor tilbyr vi "Airlinq® Online" for at du skal kunne styre ventilasjonsanleggene dine sentralt, og dermed kunne få et raskt overblikk over driftsstatus, CO2-nivå m.m.

Utover sentral styring av ventilasjonen med Airlinq Online så blir også flere forskjellige driftsdata logget, slik at du kan trekke rapporter som kan brukes til dokumentasjon av f.eks. CO2-nivå.

Ønskes det å knytte ventilasjonsanleggene sammen med andre systemer, så kan BACnetTM, Modbus® mfl. selvfølgelig benyttes. Men det er en lettere løsning. Ved hjelp av Airlinq® Online API, kan Airmaster anlegg tilknyttes et SD-system.


Hør mer om Airmaster Digitale løsninger på Driftskonferansen Online

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår