Designe ny uteservering?

Dato: 25 Mar 2020

Disse tipsene vil sikre deg gjestene når alt er tilbake til normalen. Og vi lover, da vil det bli hektisk!

Et sikkert vårtegn er nordmenn som trekker utendørs for å hygge seg på alle uteserveringene i fem plussgrader. Det kommer til å skje i år også, om enn noe senere. Vi har snakket med vår utemøbel-sjef, Thale - som gir deg rådene for et perfekt utemiljø, for både kjølige vårdager og den varme sommeren.

Det er tiden for utemøbel-ansvarlig Thale Binder Kalvik om dagen - Selv i disse corona-tider, innser mange det kommer en ny vår og at de trenger å vurdere uteområdet og møbelparken til sin cafè, restaurant eller uteareal. Ha alt klart til de første gjestene returnerer når alt er tilbake til normalen. Nå er det masse utemøbler klar på lager som du enkelt handler i nettbutikken. I tillegg driver Thale større prosjekt for kunder som ønsker å designe helt ny uteservering, eller oppgradere eksisterende.

- Det blir sol og utepils i år også - utemøbelsesongen er i gang, det er prosjekter i pipe-linen og mitt ansvar er å påse at alle får sine prosjekter tegnet og ferdigstilt hos NICHE. Det er den beste sesongen i året, det tror jeg få vil benekte, smiler Kalvik bredt.


Thale har jobbet i over åtte år med innredning av uteområder og uteserveringer landet rundt. Hun har opparbeidet seg solid kunnskap og kompetanse om hva som selger, hva kundene til NICHEs kunder vil ha.

- Utgangspunktet for alle i bransjen, er at uteserveringen er ansiktet utad – det er førsteinntrykket av stedet ditt, til forbipasserende og potensielle kunder. Vi mennesker gjør oss raskt et inntrykk av stedet og de behov en har for besøket. "kan vi sitte litt adskilt fra de andre gjestene her?", "er det mye innsyn fra fortau og gateplan?", "er det mye vind og trekk fra gatehjørnet?" - Tar en utgangspunkt i det området en har til disposisjon, og setter opp området tilpasset innsyn, vær og vind osv., har en kommet langt i planleggingen - i tillegg skal en jo sitte komfortabelt, smiler Thale - og sikter til det rikholdige utvalget av stoler og sofaer, NICHE selger.


Vi spør Thale om en liten check-list for den "perfekte" uteservering, til nytte for våre lesere i horeca-bransjen.

- Først og fremst, bruk møbler, solskjerming og belysning som fanger restaurantens eksisterende atmosfære, til utendørsavdelingen.

Vil du bruke rustikke tre-bord og benker, eller foretrekker du et mer sjarmerende oppsett med metall-stoler og seteputer? Uansett hvilke møbler du bestemmer deg for, hold det i tråd med konseptet på din restaurant eller cafè.






Her er noen tips for å skape den riktige atmosfære til ditt uteområde:
  • Opprett et tydelig rom ved å skille uteplassen din fra offentligheten med et gjerde, planter eller romdeler. Se produktanbefaling.
  • Hold uteplassens spiseområde så langt unna overfylte områder for å skape et roligere og mer intimt miljø.
  • Tiltrekke kunder fra gaten med fargerike blomster (lenke), baldakiner og annen synlig innredning (Varmelamper). Se produktanbefaling.
  • Gjør uteplassen din merkbar om natten med strenge lys eller lyskilt skilting. Se produktanbefaling.
  • Kontroller at grunnen du setter opp uteserveringen på er noenlunde i i vater eller velg møbler for å kompensere for små variasjoner.
  • Oppbevar møbler og puter på et tørt, trygt sted over natten eller under regn­­­skyll, eventuelt påse at du har sikre parasoller for vær og vind. Se produktanbefaling.






// Går du med planer om å pusse opp uteserveringen? - kontakt oss her //


// Se alt av utemøbler her //

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår