Derfor velger Color Magic skåldesikre dusjarmaturer

Dato: 22 Aug 2022

Color Line tar sikkerhet på alvor, og installerer FM Mattssons skåldesikre dusjarmaturer i samtlige lugarer på Kielfergen Color Magic.

Totalt skiftes det sikkerhetsbatterier i dusjene i alle fergens 1016 lugarer. Da er alle Color Magics passasjerer sikret en behagelig dusjopplevelse, og uten fare for skålding.

– Det sørger våre trykk- og termostatstyrte dusjarmaturer for. De fungerer slik at uansett om du har 50 eller 80 grader på varmtvannet, kan du ikke få mer enn 48 grader ut av kranen, selv om du setter dusjen på maks temperatur, forklarer Arnt Erik Lindseth, distriktssjef i FM Mattsson Mora Group.

– Med de siste årenes alvorlige skåldeulykker i omsorgssektoren, i noen tilfeller med dødelig utgang, har skåldesikring blitt brennaktuelt også i andre sektorer, for å bruke det uttrykket. At Color Line nå velger å installere våre armaturer på sin største ferge, bekrefter at de tar passasjerenes sikkerhet og komfort på alvor, sier Lindseth.

Safe temp – Vanntemperaturen holder seg innenfor ±1 °C.

– Vi er stolte over å ha blitt valgt som leverandør til Color Magic. Alle armaturer på markedet har en komfortsperre på rundt 38 grader, men det har ingenting med skåldesikerhet å gjøre. Du kan likevel risikere at det kommer vann med langt høyere og skåldende temperaturer ut, forklarer Lindseth.

– I tillegg er disse armaturene som nå settes inn i Color Magic trykkstyrte. De har altså en dobbelt funksjon. Termostaten passer på at varmtvannstemperaturen ikke blir farlig høy, mens trykkstyringen hindrer at temperaturen endres ved trykkvariasjoner. Med andre ord er Color Magics passasjerer nå sikret en garantert behagelig dusj, uansett hva som hender i rørnettet fram til lugaren, sier Lindseth.

– Det var enkelt for oss å gå for dette. Vi er opptatt av å gi våre passasjerer en så hyggelig reise som mulig. Det er betryggende å vite at FM Mattsson med disse dusjarmaturene kan garantere en behagelig og trygg dusjopplevelse, sier Guy Knox, maskinsjef på Color Magic.

Gode råd for sikkerhet og komfort på badet