DEFA valgt som lysleverandør til nye Hammerfest sykehus

Dato: 2 Des 2020

Ny satsning på kompetanse gir resultater på rekordtid


Nye Hammerfest Sykehus skal bli et topp moderne sykehus med de beste løsninger for ansatte, pasienter og pårørende.
Foto: Sykehusbygg


Slependen 26 november 2020. DEFA er valgt som leverandør av belysning til nye Hammerfest Sykehus, det er klart etter at en lengre anbudsprosess nå er avsluttet. Det nye sykehuset skal bli på 4 etasjer og over 33000 kvadratmeter og har en kostnadsramme på 2,6 miliarder.

Flere av Norges største lysleverandører har kjempet om prosjektet, som dekker all belysning til det nye bygget, inkludert egne deler som skal brukes av Hammerfest kommune og UIT, Norges Arktiske Universitet. Ifølge ansvarlig installatør var det totalpakken som gjorde at valget falt på DEFA.

  • DEFA leverte en svært gjennomarbeidet totalløsning. De har stilt de riktige spørsmålene hele veien og har ivaretatt både tekniske krav og hensynet til brukerne. Vi er svært trygge på at vi får en god prosess og et flott sluttresultat, sier prosjektleder Bjørn Erik Johansen og Svein Arne Eriksen fra henholdsvis X5 Elektro og Gagama Elektro som samarbeider om prosjektet.

Nye Hammerfest Sykehus skal bli et topp moderne sykehus med de beste løsninger for ansatte, pasienter og pårørende. I tillegg til 89 sengeplasser, 35 poliklinikk- og spesialrom og 7 rom for røntgen og radiologi vil sykehuset få langt bedre logistikk og være et bedre sted å være. Et klart mål var lysere og triveligere omgivelser.

Riktig lys kan bidra til bedre yteevne, trivsel og fysisk og psykisk helse. Vi har prosjektert belysningen med tanke på komfort for både ansatte, pasienter og besøkende. Vi har tatt hensyn til de ulike brukergruppenes velvære ved bevisst bruk av plassering og ulike fargetemperaturer. Dialogen med installatør har vært åpen og god under hele prosjektet og vi har tar tenkt mye på installasjonsvennlige løsninger. Hammerfest Sykehus skal være grønt, så vi har også vært veldig bevisste å levere høy energieffektivitet som ikke går på bekostning av løsningen som helhet, sier Geir Skeie, som er Sales & Market Director i DEFA Lighting Norge.

Nye Hammerfest Sykehus skal være klart innflytningsklart i 2025. I tillegg til ansatte og pasienter vil bygget romme 300 sykepleierstudenter og 24 femte- og sjetteårs legestudenter.


DEFA fornyer ikoniske Neptune og Protect!


Nyhet! Neptune 2.0, bestselgende klassiker i ny design.

Neptune og Protect har blitt solgt i tilsammen 1,5 millioner eksemplarer og er kjent for sin gode kvalitet over hele Norden. Nå lanserer vi helt nye versjoner og satser tungt for å ta markedsandeler i hele Norden.

Neptune 2.0 og Protect 2.0 har blant annet flimmerfritt lys takket være DC-drivere, svært lav byggehøyde, enkel installasjon og 15 års beskyttelse mot C5 korrosjon.

– Forrige generasjon Neptune og Protect henger på utallige vegger over hele Norden og de har et svært godt rykte for høy kvalitet blant installatører og i lysbransjen, sier Geir Skeie, Sales & Market Director i DEFA Lighting. Vi er trygge på å fortsette suksessen med Neptune og Protect 2.0, som i tillegg til IK10 har alt det siste innen teknologi og design, og som skal tilfredsstille fremtidens krav til lyskvalitet, holdbarhet, styring og miljøvennlighet, sier Skeie.

I tillegg til belysning på nye prosjekter ser vi et stort behov for utskiftning av eldre armaturer.

– Å bytte ut gamle armaturer vil betale seg ganske fort. Nye armaturer bruker mye mindre strøm og med nye styringsløsninger bruker man bare lys når man trenger det. I tillegg er de vedlikeholdsfrie i levetiden, sier Skeie. Neptune og Protect 2.0 har samme innfestning som forrige generasjon, så det er bare å begynne å bytte.


Om DEFA: Vårt mål er å gjøre menneskers hverdag enklere, mer effektiv og mer miljøvennlig. Vi tilbyr produkter og tjenester som forbedrer måten folk lader, forvarmer og sikrer sine kjøretøy, lyser opp sine bygninger og veier, og styrer sine eiendeler. Vi fortsetter å utvikle verdensledende produkter og digitale tjenester ved å fokusere på kontinuerlig forbedring og innovasjon.

DEFA er et norsk selskap, stiftet i 1946. Vi har nå mer enn 400 ansatte på 3 kontinenter. Våre produkter og tjenester distribueres over 40 land spredt over hele verden.

Kontakt:
Geir Skeie, Sales & Market Director Lighting i DEFA
Mail: geir.skeie@defa.com
Mobile: +47 900 35 138

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår