Cygnus trådløst brannsystem

Dato: 8 Okt 2019

Cygnus er et fullverdig trådløst brannsystem ment for bygge- og anleggsplasser, eller hvor det utføres rehabilitering på eksisterende bygg.

Cygnus er et trådløst og mobilt brann- og evakueringssystem utviklet for og med bygge- og anleggsbransjen. Systemet fungerer på samme måte som et fast installert system, men består av batteridrevne detektorer, meldere og øvrige enheter som alle kommuniserer via radio med en rekkevidde opp til 1.500 meter. På kontrollpanelet har du full oversikt over alle enheter fordelt på opptil 15 soner.

Intellity As er stolt importør av Cygnus i Norge, det markedsledende produktet innen trådløs brannsikring for bygge- og anleggsplasser i UK. Systemet er utviklet tett sammen med bransjen selv, noe som betyr at enhetene er svært robuste (IP 65), og tåler å være i et røft miljø. Ingen bygge- eller anleggsplass er lik, og kompleksitet og behov varierer. Cygnus fungerer som et tradisjonelt brannsystem, men er ment for midlertidig installasjon. Enhetene er trådløse og batteridrevet, noe som gjør de enkle å installere, flytte rundt, og dermed også skalere opp og ned systemet etter behov.

Radiofrekvensen som benyttes er 868 MHz, noe som betyr at Cygnus ikke blir påvirket av øvrig radiostyrt utstyr på plassen. Rekkevidden mellom enheter kan strekke seg opp til 1.500 meter, og de kommuniserer sammen i et mesh-nettverk. Konstruksjoner i stål og betong er ingen hindring, i og med at hver enhet forsterker signalet. Flere enheter gir sterkere signal. Systemet kan bestå av opptil 480 ulike enheter, fordelt på opptil 15 soner på kontrollpanelet. Skulle det oppstå en situasjon hvor alarm utløses, ser man på hvilken enhet den er utløst, hvor den er og i hvilken sone. En viktig funksjon er at man også kan evakuere direkte fra kontrollpanelet. Kontrollpanelet gir full oversikt over batteri- og dekningsstatus på hver enkelt enhet. Hendelseslogger er nedlastbare.

Dersom det er ønsket å formidle alarmen videre, kan det knyttes en GSM-modul til kontrollpanelet. Modulen programmeres enkelt gjennom en mobilapplikasjon, hvor man kan legge inn inntil ni mottakere for alarmvarsling.

Kompletter systemet med våre mobile beredskapstraller for brann og HMS, slik at du har riktig utstyr på riktig plass, og til riktig tid. Utstyret er beskyttet i vanntette kabinetter med alarmert dør, slik at unødvendig bruk og tyveri av utstyr forhindres. Vi bistår med etterfylling og oppretthold av trallene underveis. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om Cygnus og brannsikring av arbeidsplassen din, samt få hjelp til prosjektering basert på hvilke behov du har på din arbeidsplass.

Du tar hånd om prosjektet – vi tar hånd om brannsikkerheten!

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår
utstillerliste