Bygg terrassen effektivt uten fliser og sprekker

Dato: 22 Sep 2021

EDGEFAST fra ESSVE effektiviserer terrassebyggingen betraktelig ifølge Magnus Karlsen i Brix Bygg AS i Sandefjord. I tillegg får du et pent resultat helt uten fliser og sprekker.

Tømrer Magnus Karlsen (30) driver Brix Bygg sammen med kameraten Petter Svendsen. De har testet EDGEFAST spikerpistol fra ESSVE. En spikerpistol for skjult innfesting av terrassebord.
  
– Det er helt klart et svært godt verktøy dersom du ønsker å bygge terrasse mye raskere enn før. Den sikrer deg mot oppflising og sprekker, sier Karlsen.

Han forteller videre at kundene blir særdeles fornøyd med sitt terrassegulv, helt uten synlig innfesting. Ikke bare dét, men Brix Bygg-teamet kan utføre jobben dobbelt så raskt med EDGEFAST i hånden.

Et verktøy som får frem smilet

Det er ikke bare gutta fra Brix Bygg som er fornøyd med EDGEFAST. Bjørn Harald Lislegaard fra Bygg og Membran sier at han faktisk merker at smilet kommer frem når han tar i bruk EDGEFAST.

Jeg har brukt EDGEFAST på flere terrasser jeg har bygd, og det er et fantastisk bra system. Det går fort og resultatet blir strøkent. EDGEFAST har virkelig effektivisert terrassebyggingen, sier Lislegaard og legger til at kundene blir svært fornøyd med en terrasse helt uten fliser og sprekker.

Slik bruker du EDGEFAST

Magnus Karlsen og kollegene mener at EDGEFAST er annerledes å jobbe med enn andre spikerpistoler, men at det ikke tar lang tid før bruken går som en lek.

– Spikerfoten og magasinet er annerledes. Magasinet kan lades med 100 spiker i fire magasin, med 25 spiker i hver. Det holder til over tre kvadratmeter terrasse, sier Karlsen.

Han forklarer at EDGEFAST krever en annen teknikk enn andre spikerpistoler. Med denne må du trekke til deg det bordet du skal feste, og holde det nede med foten eller tommelen. Skoen på spikerpistolen må dessuten ligge støtt og vannrett på bordet før du skyter.

- Dette lærer du deg kjapt. Når du er åpen for å prøve noe nytt, klarer du raskt å lære nye teknikker og bruk av nytt verktøy, sier Karlsen.

Dette bør du vite om EDGEFAST

  • Brukes på grønnimpregnert og Royalimpregnert terrassebord, med maks dimensjon 28x120 mm.
  • EDGEFAST er et unikt og effektivt system for skjult montering av terrassebord. Spikeren festes i siden på terrassebordet slik at monteringen blir skjult, uten fliser eller sprekker.
  • EDGEFAST kan lades med opp til 100 spiker (fire magasin med 25 spiker). Dette rekker til drøye tre kvadratmeter med terrasse. Spikeren finnes kun i rustfri A2.
  • Det må være minimum en ekstra lask/kloss under alle terrassebordskjøter for å få tilstrekkelig feste inn fra enden på terrassebordet.