Bygg terrasse mer effektivt – med pent resultat!

Dato: 11 Mai 2022

Her er gode råd fra møbelsnekkerne i Drøbak Micro-snekkeri om hvordan du kan gjøre resultatet litt mer eksklusivt for kunden - og enklere for deg som skal bygge.

Syrefaste skruer er alltid et godt valg

Syrefaste skruer er alltid et godt valg. Skal du bygge nær kysten eller i et værhardt klima må du velge syrefast, da har du i hvert fall en garanti for at de ikke ruster. Skal du bygge i et område som ikke er like utsatt for regn og saltvann, er rustfrie skruer et godt alternativ.

Skjult innfesting gir eksklusivt preg på terrassen

Drøbak Micro-snekkeri foreslår ofte skjulte skruer fordi de synes det gir det beste resultatet.
«Vi bruker HDS -systemet til ESSVE og er veldig fornøyd med det. Vi fomlet litt i begynnelsen. HDS-klemmen var uvant å jobbe med, men det tok ikke lang tid før teknikken satt. Og da ble vi faktisk overrasket hvor raskt det gikk. Kunden ble også storfornøyd med en terrasse helt uten skruehoder, sprekker eller fliser».

Hele lengder terrassebord

Joakim anbefaler hele lenger på terrassebordene da det gir det lille ekstra på finishen.  Når vi bruker skjult innfesting, minimerer det sjansen for flising av terrassebordene. Men hele lengder tar det et hakk videre slik at det ikke blir noen skjøter som også kan flise seg, sier Joakim.

Effektiv montering av spilerekkverk

En del kunder ønsker å bryte opp litt i uttrykket, og velger spilerekkverk som et estetisk element til terrassen eller hagen.

«Joakim pleier å kappe alle spilene i riktig høyde før han går i gang. Deretter skrur han fast første spile. Resten av spilene settes opp fortløpende ved hjelp av to avstandsstykker (for å få riktig avstand) og dykkertspiker for å få de på plass. Når alle spilene er oppe, skrus de godt fast med rustfrie eller syrefaste skruer.

«Dette er en meget effektiv måte å jobbe på, og med denne metoden får jeg alltid et rett og fint resultat», forklarer han.

Unngå forboring med riktige skruer

ESSDECK Max fra ESSVE er en meget godt alternativ dersom du velger tradisjonell toppskrudd montering.

Denne terrasseskruen har fresespor i spissen og et lite hode med riller på undersiden. Det gjør at skruen skjærer seg inn uten fare for oppsprekking og hodet drar seg fint ned uten tegn til oppflising. Har du problemer med kuvede terrassebord er ESSDECK Max løsningen. Tykkelsen på skruen og ulik gjengestigning forenkler montering av vridde bord.

Bladskjøting gjør pergolaen enda finere

Som nevnt har Joakim et estetisk blikk og sans for detaljer. Han kommer med et lite tips for å få en pergola som er enda mer forseggjort og garantert gjør kunden fornøyd:
«Vanligvis legger man overliggere på tvers over bjelkene og fester med skruer. Her kan man gjøre et lite grep og lage et «hakk» eller snitt i hvert av bordene som monteres i tilsvarende hakk på bjelkene,» forklarer han.

Dermed vil både bjelker og trebord ligge på samme linje, noe som gir et estetisk flott inntrykk. I tillegg til at du får en solid konstruksjon som står støtt.