Bra for helsa og mye enklere å bruke!

Dato: 24 Jan 2022

Da ESSVE ville utvikle et nytt sponplatelim tok de håndverkerne med på laget. Ønsket om et løsemiddelfritt lim med forbedrede bruksegenskaper var sterkt. Resultatet ble Sponplatelim Hybrid – det eneste sponplatelimet på markedet uten løsemidler.

Det er ikke bare for helse og miljø det luktfrie limet er gunstig. Det har også gjort arbeidsdagen lettere for håndverkerne. Etter ett år på markedet er Sponplatelim Hybrid blitt en favoritt for mange.

Lett sammenslåing, ingen krymping
Sammenslåing av sponplatene er blitt enklere med Sponplatelim Hybrid. Limet sikrer en sterk og vannbestandig fuge når det påføres forskriftsmessig, og det blir ingen krymping ved herding.

Håndverkerne hos 3 Byggmester mener det er lettere å slå sammen platene med Sponplatelim Hybrid enn løsemiddelbasert lim:

– Det er enkelt. enkelt. Limet jobber med deg, ikke mot deg. Med riktig mengde lim slo jeg enkelt sammen platene samtidigs om jeg fikk god tyt i alle plateskjøtene.

Rustet for vinteren
Vinteren er i anmarsj, og med Sponplatelim Hybrid i verktøykassen jobber du like enkelt, og med samme gode resultat, som i varmere og lysere tider. Det er et lim for hele året, men virker like godt i kuldegrader ned mot minus 10 grader. Patronen skal være romtemperert, men arbeidstemperatur kan ligge mellom -10°C og +40°C.

Lite svinn
Sponplatelim Hybrid renner ikke, men er likevel lett å trykke ut. Vanligvis har sponplatelim en tendens til «lekke» fra tuben. Dette slipper du når du bruker Sponplatelim hybrid. Du vil også få betydelig mindre svinn. Penger spart – penger tjent.

3 Byggmester i Ullensaker syntes limet er lett å jobbe med:

– Selv med forhøyet fuktighet og annen overflate på bjelkelaget (finér) festet limet godt. Ingenting rullet av. Det var smidig å legge ut, og enkelt å flytte sponplatene rundt på bjelkelaget før sammenslåing.

Testet og godkjent
Sponplatelim Hybrid er det eneste på markedet som oppfyller kravene til BREEAM NOR HEA02 og hos firmaet Byggmester Bjune i Tønsberg er det kjærkomment å slippe å puste inn løsemidler når de jobber:

– Det lukter enkelt og greit ingenting. Vi savner ikke løsemiddellukten!       

De har også merket andre fordeler med det unike limet:

– Limet er lett å fjerne fra vernesko og hender. En kollega som er sensitiv for løsemidler påpekte at han ikke fikk hudreaksjon da han sølte på fingrene sine. En meget positiv opplevelse.