BOEN parkett – det naturlige valget

Dato: 24 Mar 2021

Parkett er laget av 100 % ekte tre som kommer fra bærekraftig forvaltet skog.

BOEN har en tydelig strategi for å sikre respekt for naturen, og at bærekraftig ressursbruk ivaretas både i drift og produksjon. BOEN søker kontinuerlig å utvikle effektive produksjonsmetoder som utnytter råvarene optimalt og påvirker miljøet i minst mulig grad.

I dag kommer mer enn 95 % av all råmaterialet som brukes i produksjonen fra europeiske skoger som har treplantingsprogrammer eller innehar sertifikater som for eks. FSC® eller er i en prosess for å skaffe seg slike sertifikater.

Effektiv ressursbruk
Tømmeret transporteres raskt til sagbrukene slik at tørkeprosessen kan begynne på et tidlig tidspunkt, da unngår man misfarging av treverket. Tømmeret som tørkes blir nøye kontrollert, noe som sikrer at gulvene fra BOEN holder en jevn kvalitet.

Lamellparkett er meget ressursbesparende i forhold til massivparkett. Hele 3/5 av produktet består av hurtigvoksende nåletre, som sikrer et tilnærmet stabilt produkt. Sagspon og høvelflis er naturlige biprodukter som i sin helhet utnyttes i fabrikkens fyringsanlegg for tørker, ovner og varmtvann. Produksjonsmetodene hos BOEN etterlater seg ingen giftige eller farlige biprodukter.

Miljøsertifisering og miljøledelse hos BOEN
BOENs fabrikker følger til enhver tid retningslinjene til FSC® (chain of custody system). Som en produsent av trevarer har BOEN en viktig tradisjon å videreføre. Dialog med miljøvernorganisasjoner og offentlige myndigheter samt investering i ny teknologi gjør det mulig for oss å redusere avfall til et minimum.

Se etter FSC®-sertifiserte produktene fra BOEN. På forespørsel kan alle parkettgulv i eik, ask, bøk, lønn og valnøtt leveres med FSC® MIX. Alle BOEN sportsgulv er FSC®-sertifiserte.

Les mer om sertifikater og miljøledelse hos BOEN her

Godt for mennesker og miljøet
BOEN tilbyr produkter som respekterer miljøet og mennesker. Flere studier beviser at treverket er godt for inneklima. Også i forhold til lim eller annen overflatebehandling produseres det ikke noe form av farlig avgassing eller andre bi-produkter.

Kort fortalt
• Parkett er 100 % ekte tre.
• Siden alle trær er unike, vil alle gulv også være unike.
• Ved å kjøpe ekte tregulv fra BOEN, vil flere trær bli plantet som igjen vil bidra til å absorbere CO².
• Før treet når sin naturlige død og må felles, får den et nytt liv ved å bli omdannet til et flott parkettgulv.
• For et normalt hushold er ikke parkett mer krevende enn andre gulv når det kommer til vask og vedlikehold. Støvsug eller ta et sveip over med moppen for generell rengjøring.
• Parkett og tregulv gir mulighet for forskjellige overflatebehandlinger, velg mellom oljet eller lakkert for å finne hva som passer best for deg og ditt behov.
• Å gå på parkett gir en varm og god følelse.

Les mer om miljø hos BOEN

Last ned vår bærekraftsrapport