Bli kvitt tung og dårlig luft på kontoret

Dato: 11 Mar 2020

Hos Spæncom i Aalborg, Danmark, har fabrikksjefen lenge hatt lyst til å forbedre luften på sitt kombinerte kontor og møtelokale.

Hos Spæncom i Aalborg, Danmark, har fabrikksjef Morten Adler Kjærgaard Andersen lenge hatt lyst til å forbedre luften på sitt kombinerte kontor og møtelokale. Han har et lyst og fint kontor på 24 m2 som i tillegg til kontordelen også har et område med et møtebord. Her holdes morgenmøter som varer 15-30 minutter med 5-6 personer, og av og til lengre møter.

Kontoret er vendt mot øst og har store vinduspartier, og kan derfor bli svært varmt på formiddagen. Men temperaturen var ikke i fokus når fabrikksjefen ønsket seg en Airmaster på kontoret. Målet var å forbedre luftkvaliteten.

"Det viktigste for meg var å få til en bedre luftutskiftning. Det med dedikert kjøling var ikke det viktigste i første omgang. Hvis det skulle bli aktuelt, så kan vi alltid ettermontere en kjølemodul" sier Morten, og fortsetter med "Det kan tydelig merkes at det har blitt en endret luftkvalitet etter at Airmaster ble montert. Det er en annen luft nå – den føles lettere".

Besøk fra Airmaster

En selger fra Airmaster var på besøk hos Spæncom for å orientere seg, og inspisere de fysiske forholdene på stedet. Men et utgangspunkt i kundens ønsker, rommets størrelse og bruksmønsteret vurderte Airmaster at et AM 300 ventilasjonsanlegg egnet seg til oppgaven.

Arbeidstilsynets krav relatert til støy fra tekniske installasjoner overholdes med god margin. Forskning og utvikling på lyd har fokus hos Airmaster, noe som også inkluderer demping av lyd utenfra. Støy som kommer utenfra blir dermed dempet nesten helt ned ved hjelp av lydisoleringen i selve anlegget.

Enkel implementering

Ventilasjonsanlegget ble montert på én dag. Siden det er en "plug-and-play"-løsning var det raskt og enkelt å montere anlegget, og det var klart til bruk med en gang – eller så snart det ble koblet til strømnettet. "Operasjon luftkvalitet" var en oppgave som det var overskuelig, og med en rask implementering. Ingen langvarig prosjekterings- eller monteringsperiode.

Airmasters ventilasjonsanlegg bygger på prinsippet om balansert ventilasjon, der samme luftmengde blåses inn og trekkes ut, slik at det ikke skapes under- eller overtrykk i rommet. En effektiv varmeveksler sørger i tillegg for at varmen i luften som trekkes ut blir gjort om til energi som varmer opp luften som kommer inn. Med en varmegjenvinning på rundt 85 %, og et svært lavt energiforbruk er dette en svært energieffektiv løsning for å optimere inneklimaet på kontoret.

Se CO2-målinger fra kontoret – før og etter installation av Airmaster ventilation

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår