Betongfasade med stor fargediversitet og +50 års holdbarhet

Dato: 30 Jun 2021

Den ventilerte betongfasaden kommer i fire forskjellige farger med stor fargediversitet og lang holdbarhet på + 50 år. Concrete Cover er fremstilt av naturmaterialer – ren sement, aluminium og rustfritt stål, og den kan etter endt levetid gjenbrukes.

Komproments unike ventilerte betongfasade, Concrete Cover, har vært underveis i to år. Det gjennomtenkte og intelligente fasadesystemet er velegnet til både nybygg og renovering. Concrete Cover kommer med Komproments høye kvalitet, og er i et flott nordisk design med betongens estetiske uttrykk og fargediversitet. Concrete Cover kommer i fire farger og er svært enkel og sikker å montere.

Kim Kristensen, salgsdirektør hos Komproment, forteller: ”Concrete Cover er oppstått i samarbeid med danske og utenlandske arkitekter. Vi fikk en del forespørsler om vi kunne utvikle et ventilert fasadesystem med betongens egenskaper, utseende og farge. Det har vi jobbet på i 2 år, og er nå klare til å presentere Concrete Cover. Concrete Cover monteres helt uten bruk av synlige eller skjulte skruer og montasjesystemer er produsert av 100% uorganiske materialer, som sikrer en lang og parallell levetid på både betong og system. Vi har store forventninger til fasadesystemet og ikke bare i Danmark, men også på våre nære eksportmarkeder og spesielt sammenholdt med at systemets totalomkostning levert og montert er virkelig økonomisk fordelaktig”.

SIRKULÆR ØKONOMI

Fasadesystemet Concrete Cover er fremstilt av 100% rene naturmaterialer – ren sement, aluminium samt rustfritt stål.


Fasadesystemet er utviklet etter Cradle 2 Cradle-prinsippene med tanke på at materialene kan gjenbrukes. Via en bygningsspesifikk miljøvaredeklarasjon (EPD) og et innbygget materialepass, populært kalt ”den sorte boks”, sikres det at alle materialer etter endt levetid har et anvendelig DNA.

”Concrete Cover er bygd opp fra samme bærekraftige modell som vi utformer og produserer alle våre fasadesystemer. Derfor er det produsert med hensyn til å kunne atskilles og gjenbrukes igjen, etter en forventet levetid på 50 år. Vi gir også en konstruksjonsgaranti på 10 år” avslutter Kim Kristensen.Last ned brosjyre her:
Concrete Cover