Beregn hvor mye vann og energi du kan spare med hansgrohe vannsparekalkulator

Dato: 7 Des 2022

Det kommer stadig nye teknologiske innovasjoner på markedet, som spiller en stor rolle for hvordan vi bruker jordens verdifulle ressurser på en bærekraftig måte. I den forbindelse kan smarte verktøy øke forbrukernes bevissthet om sitt forbruk og fordelene ved å spare på f.eks. vann og varme. Spesielt ved valg av nye produkter til hjemmet er bærekraft en av de viktigste faktorene,*, og med stigende energipriser og fallende temperaturer blir det bare enda viktigere.

For å fremme bærekraftig bruk av vann og energi har hansgrohe utviklet et beregningsverktøy som kan vurdere sparepotensialet til det enkelte badet. Hansgrohes vannsparekalkulator gir en god oversikt over hva det vil bety for miljøet og lommeboken å bytte til et vann- og energisparende produkt. Sjekk ut vår vannsparekalkulator og se hvor mye du sparer: https://www.hansgrohe.no/service/vannsparekalkulator

Matematikk for sparsommelige
hansgrohes vannbesparende produkter er utstyrt med den innovative EcoSmart-teknologien, som f.eks. sørger for at de vannbesparende hånddusjene kun bruker 8,5 liter vann i minuttet i gjennomsnitt. Vakre stråletyper og innovative stråledyser utnytter den reduserte vannmengden spesielt effektivt, slik at det lave vannforbruket ikke går ut over dusjkomforten.

Med kampanjen #InTouchWithOurPlanet fokuserer hansgrohe nå på hvordan du med små endringer raskt kan redusere forbruket og CO2-utslippene dine. I denne sammenhengen viser hansgrohes vannsparekalkulator hvor mye vann og energi et EcoSmart-produkt sparer sammenlignet med et hansgrohe-produkt uten vannbesparende teknologi. Ved å bytte til en EcoSmart hånddusj reduserer en familie på fire vannforbruket med tilsvarende ca. 262 fulle badekar hvert år.

Ettersom det også betyr at mindre vann må varmes opp, sparer denne husholdningen over 1500 kWh energi årlig – dette tilsvarer åtte prosent av boligens totale årlige energiforbruk. Dobbel nytelse for lommeboken og miljøet: Uavhengig av lokal vannpris og om du varmer opp vannet med strøm, fjernvarme eller gass, sparer du et betydelig beløp hvert eneste år. Dermed vil den nye EcoSmart-hånddusjen ha betalt seg inn i løpet av få måneder. For en presis utregning av sparepotensialet i kroner og øre kan du legge inn dine egne løpende priser på vann og energi i vannsparekalkulatoren og legge inn informasjon om husholdning og forbruk.

* Simon & Kucher (2021): Global Sustainability Study. På nett: https://www.simon-kucher.com.

Ytterligere informasjon:
Hansgrohe A/S
Marketingavdelingen
Tlf. 32 79 54 00
info@hansgrohe.no
www.hansgrohe.no
www.axor-design.com/no