Basal betongrør. Det sterke, stabile og kostnadseffektive valget

Dato: 20 Mar 2020

Betongrør er et trygt valg for norske ledningsanlegg. De tåler anleggstrafikk og store leggedyp og mister ikke formen eller styrken gjennom levetiden.

Tyngde - først og fremst en stor fordel!
Tyngden gjør at betongrør ligger stabilt ved legging og komprimering, slik at en i større grad unngår svanker i anleggsfasen. Det er en fordel at rørene holder nogen lunde samme vekt som de utgravde massene, da bevegelser i grunnen kan føre til at installasjoner over tid vil «flyte» opp mot terrengoverflaten. Ved høy grunnvannstand vil nedgravde konstruksjoner kunne påføres en oppdriftskraft. Oppdriftsfaren for betongrør motvirkes normalt av tyngden til produktet.

Spar penger og miljøutslipp ved å legge betongrør
Betongrør er en selvbærende konstruksjon med enorm iboende styrke. Rør som tillater omfylling med stor stein, kan i mange tilfeller gjenbruke masser fra anlegget som gir store økonomiske og miljømessige besparelser. Ved å gjenbruke massene på anlegget skåner man miljøet ved at man reduserer behovet for borttransport, tilkjøring og bearbeiding av omfyllingsmasser.

Betongrør kan omfylles med maskinkult som koster omtrent halvparten så mye som pukk. Grove omfyllingsmasser gir høyere kvalitet, og en mer stabil ledningsgrøft til en lavere kostnad.

Benytt vårt beregningsprogram
Basal tilbyr et beregningsprogram for ettrørsgrøfter der man selv kan legge inn verdier og sammenligne leggekostnader. Det er et enkelt program for sammenligning av kostnader per meter grøft.

Programmet finner du her

Fleksible i forhold til oppbygging.
Betongrør kan lett settes sammen til driftsvennlige overvannsanlegg. Overvannsløsninger fra Basal fungerer nærmest som et byggekloss system og kan enkelt settes sammen til ulike varianter, avhengig av hva man ønsker å oppnå. Rørmagasiner leveres normalt i DN 1000-2400.

Betongrør er det sterke, stabile og kostnadseffektive valget

Produkter

Fleksible overvannsløsninger fra Basal

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår