Bærekraftige løsninger må kunne dokumenteres

Dato: 15 Jan 2018

Byggebransjen har et stort ansvar når det kommer til reduksjon av miljøbelastninger og bærekraftige løsninger og det er mye å hente på materialsiden. For å kunne ta gode valg er vi avhengige av å kunne sammenligne materialers miljøbelastning og med tredjeparts verifiserte miljødeklarasjoner (EPD) er dette mulig.

En EPD forteller hvordan miljøbelastningen til det spesifikke produktet er, men man må også kunne forstå hva informasjonen betyr. Dette kan være krevende for mange og da er det godt å vite at man kan se resultatene på en forenklet måte i et verktøy som ECOproduct. Her ser du et eksempel:

Det er ikke bare klimagassutslipp som er viktig i dag, det er hele miljøbelastningen til materialene som må vurderes. I ECOproduct får man dette vist på en enkel måte. ECOproduct gir også informasjon om materialet kan kvalifisere til å gi poeng i BREEAM NOR og den nordiske miljøveilederen fra NGBC anbefaler også bruk av ECOproduct. I tillegg til resultatene fra ECOproduct eller EPD, bør man også se på livsykluskostnadene og alt dette kan du lese mer om på våre sider om bærekraftige løsninger.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår